Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 30/5/1984 Με Roma το 4ο Πρωταθλητριών (vid)

Σαν σήμερα: 30/5/1984 Με Roma το 4ο Πρωταθλητριών (vid)

Το τέταρτο Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης θα κατακτούσαν σαν σήμερα οι Reds του Joe Fagan, με αντίπαλο την AS Roma στο «σπίτι» της, το Olimpico της Ρώμης.

Σε ένα κατάμεστο από περίπου 70.000 θεατές Olimpico (69.693 τα εισιτήρια που κόπηκαν), οι Reds υπέταξαν τους Ρωμαίους σε έναν ακόμα αξέχαστο τελικό. Το γκολ του Phil Neal στο 14′ έβαλε την ομάδα μας μπροστά στο σκορ, όμως λίγο πριν τη λήξη του α’ ημιχρόνου ο Roberto Pruzzo με κεφαλιά, έφερε το παιχνίδια στα ίσια (44′).

Στην κανονική διάρκεια και στην παράταση που ακολούθησε το σκορ παρέμεινε στο 1-1 κι έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί μίλησε το ταλέντο, η κλάση, αλλά πάνω απ’ όλα η εξυπνάδα του Bruce Grobbelaar, με τους Reds να επικρατούν τελικά με 4-2. Για την ιστορία, το πρώτο πέναλτι των Κόκκινων το εκτέλεσε ο Jimmy Nicol ο οποίος δεν ευστόχησε, αλλά χάρη στα ψυχολογικά «τερτίπια» του τερματοφύλακα των Κόκκινων στους Ιταλούς παίκτες και την ψυχραιμία του Alan Kennedy στο τελευταίο των Reds, θα δώσουν το 4ο τρόπαιο του θεσμού στους Reds.

Η Liverpool έτσι έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που κατακτούσε το cup treble στο νησί, αφού οι Reds την ίδια σεζόν κατέκτησαν εκτός από το Κύπελλο Πρωταθλητριών, το πρωτάθλημα αλλά και το League Cup.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Σουηδός E. Fredriksson.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στην σέντρα ως ακολούθως:

AS Roma: Tancredi, Nappi, Bonetti, Righetti, Falcao, Nela, Conti, Cerezo (Strukelj), Pruzzo (Chierico), Di Bartolomei, Graziani.

Liverpool: Grobbelaar, Neal, Kennedy, Lawrenson, Whelan, Hansen, Dalglish (Robinson), Lee, Rush, Johnston (Nicol), Souness.

Ακολουθεί video από τον τελικό με Ιταλική περιγραφή και εδώ με Αγγλική:

Σαν σήμερα: 30/5/1984 Με Roma το 4ο Πρωταθλητριών
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com