Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 25/5/2005 Το ανεπανάληπτο ΕΠΟΣ με Milan στην Πόλη! (vid)

Σαν σήμερα: 25/5/2005 Το ανεπανάληπτο ΕΠΟΣ με Milan στην Πόλη! (vid)

Σαν σήμερα, η Liverpool έκανε μία ανατροπή απέναντι στη Milan  που την έβαλε για πάντα στα ιστορικά βιβλία, στις καρδιές πολλών φιλάθλων του ποδοσφαίρου αλλά και «γέννησε» πολλούς νέους φίλους της ομάδας.

Οι Reds έφτασαν στον τελικό του Uefa Champions League έχοντας αποκλείσει ομάδες, όπως η Juventus και η Chelsea σε προημιτελικά και ημιτελικά αντίστοιχα, για να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη τότε Milan.

Ο αγώνας μάλιστα δεν άρχισε με καθόλου καλό τρόπο για τους Reds του Rafa Benitez, αφού η Ιταλική ομάδα προηγήθηκε με 1-0 μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Paolo Maldini (με σουτ από το δεξί του πόδι ενώ είναι αριστεροπόδαρος!), πριν διπλασιάσει το προβάδισμα της με τον Hernan Crespo στο 39′. Η Milan χτύπησε και ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ξανά με τον Αργεντινό, ανεβάζοντας το σκορ στο 3-0. Ήταν η στιγμή που πολλοί πίστεψαν πως το τρόπαιο θα κατέληγε στο Μιλάνο.

Όχι όμως οι οπαδοί των Reds, ανάμεσα τους και πολλά μέλη της Πανελλήνιας λέσχης φίλων Liverpool, που βρίσκονταν στο Atatürk Stadium και δεν σταμάτησαν να τραγουδούν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Rafa Benitez βγήκαν με άλλον αέρα από τα αποδυτήρια και αποφασισμένοι να κάνουν την ανατροπή. Ο μεγάλος αρχηγός, Steven Gerrard έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή με την κεφαλιά που έκανε γκολ στο 54′, για να ακολουθήσει το μακρινό σουτ του Vladimir Smicer δύο λεπτά αργότερα που νίκησε τον Dida για το 3-2… το παιχνίδι είχε αρχίσει να γέρνει πλέον προς την Liverpool.

Μόλις τέσσερα λεπτά πέρασαν και οι Reds βρήκαν ακόμη ένα γκολ! Ο Gattuso ανέτρεψε τον Steven Gerrard, ο οποίος ήταν έτοιμος για γκολ εντός περιοχής, ο Manuel Enrique Mejuto Gonzalez υπέδειξε πέναλτι και την εκτέλεση ανέλαβε ο Xabi Alonso. Ο Dida απέκρουσε αρχικά το πέναλτι του Ισπανού, αλλά εκείνος σκόραρε με το rebound για το 3-3 στο 60′!

Μέσα σε μόλις 15 λεπτά το 3-0 του ημιχρόνου είχε γίνει 3-3, σκορ που έμεινε μέχρι και το τέλος της παράτασης, σε αυτό βοήθησαν και οι εκπληκτικές αποκρούσεις του Jerzy Dudek πάνω στον Shevchenko στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης.

Ο τελικός οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, η οποία ήταν υπόθεση της Liverpool. Ο Serginho της Milan ανέλαβε την πρώτη εκτέλεση αστοχώντας και ο Hamann έκανε το 1-0. Για τους Ιταλούς ακολούθησε ο Pirlo, με τον Dudek να αποκρούει και ο Djibril Cisse έκανε το 2-0, πριν μειώσει σε 2-1 ο Tomasson και πιάσει ο Dida το πέναλτι του Riisse.

Με το σκορ στο 2-1, ακολούθησε ο Kaka που ευστόχησε ισοφαρίζοντας σε 2-2 και ο Vladimir Šmicer έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 3-2 της Liverpool. Την εκτέλεση του τελευταίου πέναλτι της ομάδας του Carlo Ancelotti ανέλαβε ο Shevchenko και ο Dudek του είπε ξανά όχι, δίνοντας το τρόπαιο στην Liverpool μετά από 21 χρόνια και με έναν επικό τρόπο!

Τον απίστευτο τελικό παρακολούθησαν στο Ataturk Stadium 72.059 θεατές, ανάμεσά τους και 80 μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool, που προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια τους σύμφωνα με τον κανονισμό του Συλλόγου. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Ισπανός M. E. Mejuto González.

AC Milan: Dida, Cafu, Maldini, Stam, Nesta, Gattuso (Rui Costa 112), Seedorf (Serginho 86), Pirlo, Kaka, Shevchenko, Crespo (Tomasson 85).
Αλλαγές που δεν χρησιμοποιήθηκαν: Abbiati, Kaladze, Costacurta, Dhorasoo.

Liverpool: Dudek, Finnan (Hamann 46), Traore, Hyypia, Carragher, Riise, Gerrard, Luis Garcia, Alonso, Kewell (Smicer 23), Baros (Cisse 85).
Αλλαγές που δεν χρησιμοποιήθηκαν: Carson, Josemi, Nunez, Biscan.

Σαν σήμερα: 25/5/2005 Το ανεπανάληπτο ΕΠΟΣ με Milan στην Πόλη!

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com