Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 23/5/1973 Το 1ο UEFA με Borussia Mönchengladbach (vid)

Σαν σήμερα: 23/5/1973 Το 1ο UEFA με Borussia Mönchengladbach (vid)

Το 1ο Κύπελλο UEFA στην Ιστορία τους θα κατακτούσαν σαν σήμερα οι Reds του Bill Shankly, με αντίπαλο την Borussia Mönchengladbach στο Bökelberg.

Έχοντας κερδίσει οι Κόκκινοι το πρώτο παιχνίδι στο Anfield με 3-0, πήγαιναν στην στην Δυτική τότε Γερμανία (δεν ήταν ενιαία χώρα τότε) για να μην χάσουν ή στην χειρότερη περίπτωση της ήττας, με τέτοιο σκορ που να τους έδινε  το 1ο τους Ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Οι Γερμανοί πιάνοντας πολύ καλή απόδοση, θα σημειώσουν δύο γκολ με τον Jupp Heynckes στο 31′ και στο 40′, δημιουργώντας ανησυχίες στο Κόκκινο στρατόπεδο, πλην όμως οι Reds ισορρόπησαν γρήγορα το παιχνίδι και δεν άφησαν τους γηπεδούχους να σημειώσουν άλλο τέρμα. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσει οι Κόκκινοι απείλησαν τον Γερμανική εστία αλλά έπεσαν στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Wolfgang Kleff, που είχε εξαιρετική βραδυά. Μιλώντας μάλιστα για τερματοφύλακες, αξίζει να γίνει ειδική μνεία στον Ray Clemence, ο οποίος στον πρώτο τελικό, κράτησε το 3-0 για τους Reds, πραγματοποιώντας μια εκπληκτική ομολογουμένως απόκρουση σε εκτέλεση πέναλτι.

Έτσι οι Reds πήραν το πρώτο τους Ευρωπαϊκό τρόπαιο στο Merseyside. Στο Bökelberg παρακολούθησαν το παιχνίδι 34.095 θεατές και διαιτητής ήταν ο Σοβιετικός P. Kazakov.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από τον 2ο τελικό Κυπέλλου UEFA του 1973:

Σαν σήμερα: 23/5/1973 Το 1ο UEFA με Borussia Mönchengladbach
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com