Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 16/5/2001 Νίκη επί Alaves σ’ έναν επικό τελικό UEFA! (vid)

Σαν σήμερα: 16/5/2001 Νίκη επί Alaves σ’ έναν επικό τελικό UEFA! (vid)

Το 3ο τους Κύπελλο UEFA θα κατακτούσαν σαν σήμερα οι Reds του Gerard Houllier, σε έναν Τελικό ΕΠΟΣ με αντίπαλο την Ισπανική Deportivo Alaves στο Westfalen Stadion.

Οι Κόκκινοι έχοντας κερδίσει νωρίτερα μέσα στη χρονιά του League Cup και το F.A. Cup τρεις μέρες νωρίτερα, ταξίδεψαν στην Γερμανία, έχοντας μπροστά τους την πρόκληση της κατάκτησης του Κυπέλλου UEFA και της συμπλήρωσης ενός καταπληκτικού Cup Treble.

Αντίπαλος και εμπόδιο στα σχέδιά των Reds, η Ισπανική Deportivo Alaves, με την οποία οι Κόκκινοι έδωσαν μία καταπληκτική παράσταση που είχε 8 γκολ στην κανονική διάρκεια, παράταση κι ένα χρυσό…αυτογκόλ!!!

Οι Κόκκινοι άνοιξαν το σκορ με τον Markus Babbel στο 4′ από ασίστ του Gary McAllister, για να κάνει το 2-0 ο Steven Gerrard στο 16′ από ασίστ του Michael Owen. Οι Ισπανοί θα μειώσουν σε 2-1 με τον Iván Alonso στο 26′, για να κάνει το 3-1 ο Gary McAllister στο 41′ από το σημείο του πέναλτι, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί αιφνιδίασαν τους Reds και με δύο γκολ του Javi Moreno στο 48′ και στο 51′, θα ισοφαρίσουν, με τους Κόκκινους να μην το παρατάνε ως συνήθως και να ξαναμπαίνουν μπροστά στο σκορ με τον Robbie Fowler στο 73’από ασίστ του Gary McAllister. Οι Ισπανοί ομοίως δεν το παράτησαν και θα ισοφαρίσουν εκ νέου με τον Jordi Cruyff στο 89′, οδηγώντας έτσι τις δύο ομάδες στην παράταση, για να λύσουν τις «διαφορές» τους.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι, τότε ίσχυε ο κανονισμός του «χρυσού γκολ» στην παράταση, το οποίο σήμαινε ότι όποιος σημείωνε πρώτος γκολ κέρδιζε και το παιχνίδι αυτόματα!

Αυτό συνέβη για τους Κόκκινους, όπου με αυτογκόλ του Delfi Geli στο 117′ από το κτύπημα φάουλ του Gary McAllister, έγραψε το 5-4 για τους Reds, οδηγώντας τους στην εξέδρα των νικητών του Τελικού.

Έτσι οι Κόκκινοι με την κατάκτηση και του κυπέλλου UEFA, θα ολοκληρώσουν και ένα απίστευτο Cup Treble, ολοκληρώνοντας μία χρονιά όνειρο για όλους τους fans των Reds ανά τον κόσμο.

Στο Westfalen Stadion εκείνο το βράδυ Τετάρτης βρέθηκαν 48.050 θεατές, ανάμεσά τους και αρκετά μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Γάλλος G. Veissière.

Ακολουθούν τα στιγμιότυπα και τα γκολ του επικού τελικού:

Σαν σήμερα: 16/5/2001 Νίκη επί Alaves σ’ έναν επικό τελικό UEFA!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com