Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 14/5/1995 Αποστομωτική νίκη με Blackburn Rovers (vid)

Σαν σήμερα: 14/5/1995 Αποστομωτική νίκη με Blackburn Rovers (vid)

Τη νίκη επί της υποψήφιας πρωταθλήτριας Blackburn Rovers θα έπαιρναν σαν σήμερα οι Reds του Roy Evans στο Anfield, αποστομώνοντας τις κακές γλώσσες για «αδιαφορία» αποτελέσματος με την ομάδα του Kenny Dalglish.

Λίγος κόσμος θυμάται τι έγινε εκείνη την ημέρα κι εμείς θα «ξεσκονίσουμε» την μνήμη πολλών αλλά και θα μάθουμε τους νεώτερους, πως οι Κόκκινοι τιμούν την Ιστορία τους.

Τελευταία αγωνιστική της Premier League εκείνο το απόγευμα Κυριακής και οι Rovers ήταν πρώτοι στην βαθμολογία με 2 βαθμούς περισσότερους από την 2η Manchester Utd. Οι Rovers του Kenny Dalglish φιλοξενούνταν από τους Reds στο Anfield και οι Red Devils από την West Ham στο Upton Park. Για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα τα Ρόδα δεν έπρεπε να χάσουν στο Anfield, κάτι το ποίο σχολιαζόταν έντονα και με «πονηρό» τρόπο από τους οπαδούς των Κόκκινων Διαβόλων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στον πάγκο των Rovers ήταν ο πρώην θρύλος των Reds Kenny Dalglish.

Οι Κόκκινοι τιμώντας την ιστορία τους, νίκησαν την Blackburn Rovers με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Alan Shearer στο 20′. Οι Reds στο δεύτερο μέρος με γκολ των John Barnes στο 64′ και Jamie Redknapp στο 90′, κέρδισαν το παιχνίδι και αποστόμωσαν πανηγυρικά τους «καλοθελητές». Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο ότι τον Jamie Redknapp τον είχε φέρει στο Anfield στις αρχές του 1991 ο Kenny Dalglish, λίγο καιρό πριν παραιτηθεί από τον πάγκο των Κόκκινων.

Για την ιστορία του παιχνιδιού, να αναφέρουμε ότι οι Κόκκινοι Διάβολοι ήρθαν ισόπαλοι με τα Σφυριά στο Λονδίνο κι έτσι ο King Kenny στέφθηκε πρωταθλητής Αγγλίας στο «σπίτι» του το Anfield με την Blackburn Rovers, εν μέσω πανηγυρικού κλίματος σε όλο το γήπεδο που τραγουδούσε περιπαικτικά προς την πλευρά των «αιωνίων» αντιπάλων των Κόκκινων το τραγούδι «Always Look on the Bright Side of Life»!

Στο Anfield παρακολούθησαν αυτό το καταπληκτικό παιχνίδι 40.014 θεατές και διαιτητής ήταν ο D. R. Elleray.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε φάσεις και τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 14/5/1995 Αποστομωτική νίκη με Blackburn Rovers
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com