Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 12/5/2001 Νίκη επί Arsenal στον Τελικό του F.A. Cup (vid)

Σαν σήμερα: 12/5/2001 Νίκη επί Arsenal στον Τελικό του F.A. Cup (vid)

Το δεύτερο από τα κύπελλα του Cup Treble 2000/01 θα κατακτούσαν οι Reds του Gerard Houllier σαν σήμερα, με αντίπαλο την Arsenal στο Millenium του Cardiff.

Σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν οι Κανονιέρηδες στο μεγαλύτερο μέρος του, οι Κόκκινοι άντεξαν την πίεση και σε αντεπιθέσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο, κατάκτησαν το 6ο F.A. Cup στην Ιστορία του Συλλόγου.

Οι Gunners προηγήθηκαν με τον Freddie Ljungberg στο 72′ και με την συνολική εικόνα του παιχνιδιού, πολλοί πίστεψαν ότι το Κύπελλο θα πήγαινε στο Λονδίνο. Όμως οι Reds ανέτρεψαν όλα τα προγνωστικά και με γκολ του Michael Owen στο 83′ από ασίστ του Marcus Babbel και στο 88′ από ασίστ του Patrik Berger, πήραν το τρόπαιο στο Liverpool, μέσα σε φρενίτιδα πανηγυρισμών από τους Red fans.

Στην απονομή, ανέβηκε στο βάθρο και ο Jamie Redknapp μετά από πίεση που δέχθηκε από τον Robbie Fowler και τους συμπαίκτες του, σε αντίθεση με την πρόθεση του ίδιου, καθώς λόγω πολύμηνου τραυματισμού του δεν συμμετείχε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και των Reds και θεωρούσε ότι δεν ήταν δίκαιο να είναι στην απονομή.

Να σημειωθεί ότι ο Τελικός διεξήχθη για πρώτη φορά στο Millenium του Cardiff , λόγω ανακατασκευής του Wembley και πως ήταν η πρώτη φορά που οι Κόκκινοι κατέκτησαν το τρόπαιο, φορώντας εκτός έδρας εμφάνισή τους.

Στο Millenium βρέθηκαν εκείνο το Σαββατιάτικο απόγευμα 72.500 θεατές, ανάμεσά τους και 3 μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο S. W. Dunn.

Στο παρακάτω video μπορείτε να απολαύσετε τα στιγμιότυπα και τα γκολ του Τελικού:

Σαν σήμερα: 12/5/2001 Νίκη επί Arsenal στον Τελικό του F.A. Cup
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com