Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 11/5/1997 Κόκκινη αυλαία για Barnes & Collymore (vid)

Σαν σήμερα: 11/5/1997 Κόκκινη αυλαία για Barnes & Collymore (vid)

Την τελευταία τους εμφάνιση με την Κόκκινη φανέλα θα πραγματοποιούσαν σαν σήμερα οι John Barnes & Stan Collymore, σε παιχνίδι πρωταθλήματος με την Sheffield Wednesday στο Hillsborough.

Οι Κόκκινοι έχοντας χάσει έδαφος στην διεκδίκηση του τίτλου στις τελευταίες αγωνιστικές, πήγαιναν στο Hillsborough για τη νίκη που θα τους έδινε το δικαίωμα να τερματίσουν 2οι ή στην περίπτωση της ισοπαλίας να διεκδικήσουν την έξοδό τους στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς, σε συνδυασμούς αποτελεσμάτων των ανταγωνιστών τους.

Οι Κουκουβάγιες θα προηγηθούν με τον O’Neill Donaldson στο 75′, σε ένα μάλλον νευρικό παιχνίδι από πλευράς Κόκκινων. Οι Reds θα απαντήσουν σχετικά γρήγορα με απ΄ ευθείας κτύπημα φάουλ του Jamie Redknapp στο 83′, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του για τη νίκη.

Με τους γηπεδούχους να παίζουν από το 82′ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του αναπληρωματικού τους τερματοφύλακα Matt Clarke (είχε περάσει αλλαγή στο 73′ στην θέση του τραυματία Kevin Pressman), το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ένα μονόλογο των Reds, που πέρασαν στην επίθεση σε κάποιες φάσεις ακόμα και τον δικό τους τερματοφύλακα David James! Παρ’ όλες τις προσπάθειες των Κόκκινων και ειδικά του Barnes (που αντικατέστησε στον Collymore στο 46′), ο κατά συνθήκη τερματοφύλακας των γηπεδούχων Andy Booth, πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις και δεν άφησε τους Reds να πάρουν την πολυπόθητη νίκη.

Έτσι οι Κόκκινοι, θα τερμάτιζαν 4οι και θα εξασφάλιζαν οριακά την έξοδό τους στο κύπελλο UEFA της επόμενης χρονιάς.

Στο παιχνίδι αυτό ο John Barnes φόρεσε για 407η και τελευταία φορά την famous Red shirt, με τον Stanley Collymore να εμφανίζεται για 81η και ομοίως τελευταία φορά στα Κόκκινα.

Την τελευταία εμφάνιση στα Κόκκινα των δύο άσσων μας, παρακολούθησαν στο Hillsborough εκείνο το απόγευμα Κυριακής 38.943 θεατές και με διαιτητή τον «γνωστό» David R. Elleray.

Στο παρακάτω video και στο χρονικό σημείο 15′, μπορείτε να δείτε το γκολ των Reds:

Σαν σήμερα: 11/5/1997 Κόκκινη αυλαία για Barnes & Collymore
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com