Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 10/5/1973 1ο βήμα με Gladbach για το 1ο Ευρωπαϊκό (vid)

Σαν σήμερα: 10/5/1973 1ο βήμα με Gladbach για το 1ο Ευρωπαϊκό (vid)

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του 1ου τους Ευρωπαϊκού τίτλου θα έκαναν σαν σήμερα οι Reds του Bill Shankly, με αντίπαλο την Gladbach στο Anfield.

Οι Κόκκινοι φιλοξένησαν την Borussia Mönchengladbach στο Anfield δύο μέρες, καθώς το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να γίνει Τετάρτη 9 Μαΐου, αλλά λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου (είχε σε πολλά σημεία μικρές λίμνες νερού και εμπόδιζε τους ποδοσφαιριστές0, διεκόπη από τον Αυστριακό διαιτητή E. Linemayr στο 27′ της συνάντησης και ορίστηκε να γίνει την επομένη.

Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Anfield την Πέμπτη 10 Μαΐου, όπου οι Reds παίζοντας εξαιρετικά κυριάρχησαν των Γερμανών.

Το χορό των Κόκκινων γκολ άνοιξε ο Kevin Keegan στο 21′ με κεφαλιά, για να αστοχήσει λίγο αργότερα από το σημείο του πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Γερμανών, Wolfgang Kleff.

Ότι δεν κατάφερε από τα 11 βήματα ο Kevin Keegan, θα το κάνει στο 33′ με σουτ μέσα από την περιοχή, ξεσηκώνοντας στον αέρα ολόκληρο το Anfield.

Η αποθέωση του εξαιρετικού παιχνιδιού των Reds, θα ολοκληρωθεί με το γκολ του Larry Lloyd στο 62′, σκορ με το οποίο οι Κόκκινοι έβαζαν γερές βάσεις για την κατάκτηση του 1ου τους Ευρωπαϊκού τίτλου. Πριν τελειώσει το παιχνίδι οι Γερμανοί θα κερδίσουν πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Jupp Heynckes αλλά ο Ray Clemence, έπεσε από την σωστή πλευρά και αποσόβησε την μείωση του σκορ. Μετά το παιχνίδι, ο Άγγλος τερματοφύλακας δήλωσε: «Είχα δει τον Heynckes  να εκτελεί πέναλτι στον ημιτελικό στην τηλεόραση και αποφάσισα να βουτήξω στην ίδια πλευρά. Ήταν μία δικαίωση για την μελέτη μου».

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Bill Shankly δήλωσε: «Ήταν ένα διεθνούς επιπέδου παιχνίδι. Πραγματικά απίστευτο! Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για τον επαναληπτικό, αλλά έχουμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα καθώς δεν δεχθήκαμε γκολ»

Τη νίκη των Κόκκινων επί των Γερμανών παρακολούθησαν εκείνο το βράδυ, 41. 169 θεατές.

Στο παρακάτω video, μπορείτε να δείτε τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 10/5/1973 1ο βήμα με Gladbach για το 1ο Ευρωπαϊκό
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com