Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 9/5/1992 Νίκη επί Sunderland και 5ο Κόκκινο F.A. Cup (vid)

Σαν σήμερα: 9/5/1992 Νίκη επί Sunderland και 5ο Κόκκινο F.A. Cup (vid)

Το 5ο F.A Cup στην Ιστορία τους θα κατακτούσαν σαν σήμερα οι Reds του Graeme Souness, με αντίπαλο την Sunderland στο Wembley.

Ο Graeme Souness είχε μόλις επιστρέψει από την χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στην καρδιά του κι έτσι την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του Wembley, οδήγησε ο Ronnie Moran. Για εκείνον ήταν μία μοναδική εμπειρία, όπου όπως δήλωσε αργότερα: «Ήταν μία στιγμή υπερηφάνειας για μένα να οδηγήσω την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και να την παρουσιάσω στην Δούκισσα του Kent, κάτι που θα θυμάμαι για πάντα. Δεν είχα την τύχη να είμαι παρών το 1965 στην 1η μας κατάκτηση και το γεγονός ότι τα εγγόνια μου θα με βλέπουν στο video κατά την είσοδο της Ομάδας, είναι κάτι το συναρπαστικό».

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Reds είχαν στην αρχική 11άδα τους τον Steve McManaman, ο οποίος απουσίασε για ένα περίπου μήνα λόγω τραυματισμού. Αυτό όμως δεν εμπόδισε το νεαρό Άγγλο μεσοεπιθετικό να είναι ο καλύτερος του Τελικού και δικαίως να ψηφιστεί Man of the Match.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς τέρματα για τις δύο ομάδες, με τους Κόκκινους να ανοίγουν το σκορ στην επανάληψη με τον Michael Thomas στο 47′. Είκοσι λεπτά αργότερα (67′) ο Ian Rush θα γράψει το τελικό 2-0, το πέμπτο του γκολ σε τελικούς Κυπέλλου Αγγλίας.

Έτσι οι Reds θα κατακτούσαν το 5ο F.A. Cup στην Ιστορία του Συλλόγου. Ο τελικός ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ray Houghton με τα χρώματα της Liverpool. Κατά την απονομή στις ομάδες απονεμήθηκαν λάθος μετάλλια και εκείνες όφειλαν να τα αλλάξουν, όπως κι έκαναν αργότερα.

Στο Wembley παρακολούθησαν τον Τελικό εκείνο το απόγευμα Σαββάτου 79.544 θεατές και διαιτητής ήταν ο P. Don.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα και τα γκολ του Τελικού:

Σαν σήμερα: 9/5/1992 Νίκη επί Sunderland και 5ο Κόκκινο F.A. Cup
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com