Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 6/5/1986 Πρόκριση επί Norwich στον Τελικό SSS Cup (vid)

Σαν σήμερα: 6/5/1986 Πρόκριση επί Norwich στον Τελικό SSS Cup (vid)

Την πρόκριση τους στον Τελικό του Screen Sport Super Cup θα έπαιρναν σαν σήμερα οι Reds του Kenny Dalglish, με αντίπαλο τη Norwich City στο Anfield.

Η ιδιαίτερη αυτή διοργάνωση έγινε τη σεζόν 1985-86 για μία και μοναδική φορά, καθώς αποτέλεσε ένα είδος αποζημίωσης χρηματικής και αγωνιστικής, για τις ομάδες οι οποίες είχαν προκριθεί στα Ευρωπαϊκά κύπελλα και τελικά δεν κατάφεραν να αγωνιστούν λόγω της τιμωρίας των αγγλικών ομάδων από την UEFA μετά την τραγωδία του Heysel.

Το πρώτο παιχνίδι στο Carrow Road είχε λήξει ισόπαλο με 1-1 και οι δύο ομάδες θα έλυναν στις διαφορές τους στον επαναληπτικό αγώνα του Anfield. Πριν την σέντρα του παιχνιδιού, στους Κόκκινους απονεμήθηκε το τρόπαιο του Πρωταθλητή Αγγλίας, με τους παίκτες να κάνουν τον γύρο του θριάμβου μέσα σε αποθέωση από το κοινό του Anfield.

Τα Καναρίνια αιφνιδίασαν τους Κόκκινους με τον Gary Brooke στο 2′ της συνάντησης, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος οι Κόκκινοι θα κάνουν την ολική ανατροπή με σκόρερ τους Kevin MacDonald στο 56′, Jan Mølby στο 72′ από το σημείο του πέναλτι και Craig Johnston στο 79′. Έτσι οι Reds πήραν την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης με αντίπαλο την «γειτόνισσα» Everton, που θα διεξαγόταν τελικά στην αρχή της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς.

Θεατές στο Anfield εκείνο το βράδυ Τρίτης, 26.696.

Ακολουθεί σύντομο video με τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 6/5/1986 Πρόκριση επί Norwich στον Τελικό SSS Cup
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com