Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 4/5/1965 Νίκη με Inter στον 1ο ημιτελικό Πρωταθλητριών (vid)

Σαν σήμερα: 4/5/1965 Νίκη με Inter στον 1ο ημιτελικό Πρωταθλητριών (vid)

Τη νίκη επί της Inter Milan θα πετύχαιναν σαν σήμερα οι Reds του Bill Shankly, στον 1ο ημιτελικό της Ιστορίας τους στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Οι Κόκκινοι έχοντας κερδίσει το Κύπελλο Αγγλίας τρεις μέρες νωρίτερα, μπήκαν με εξαιρετική ψυχολογίας στο παιχνίδι με τους Πρωταθλητές Ευρώπης Inter Milan. Πριν μάλιστα τη σέντρα, οι Reds έκαναν τον γύρο του Anfield με το F.A Cup στα χέρια και γνώρισαν την αποθέωση από το κοινό.

Στο παιχνίδι οι Κόκκινοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 4′ με τον Roger Hunt και παρ’ όλο που οι Ιταλοί ισοφάρισαν επίσης νωρίς με τον Alessandro Mazzola στο 10′, δεν πτοήθηκαν και παίζοντας εκπληκτικά έκαναν το 2-1 με τον Ian Callaghan στο 34′.

Οι Κόκκινοι θα διευρύνουν το σκορ με τον Ian St John στο 75′, ενώ ένα γκολ του Chris Lawler που ακυρώθηκε ως offside από τον Αυστριακό διαιτητή K. Kainer, ήταν απόφαση που σήκωνε πολύ συζήτηση κατά πόσο ήταν ορθή.

Το κοινό του Anfield ήταν τόσο εντυπωσιασμένο από την απόδοση των Reds, που τραγουδούσε στους Ιταλούς: “Oh Inter 1-2-3, go back to Italy!”

Δυστυχώς το αποτέλεσμα αυτό δεν έφτασε στους Κόκκινους για να προχωρήσουν στον Τελικό της διοργάνωσης, καθώς στον επαναληπτικό, οι αθλιότητες της διαιτησίας που ενήργησαν υπέρ της Ιταλικής ομάδας, στέρησαν από τους Reds την 1η τους συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Προσέλευση κοινού στο Anfield εκείνο το βράδυ Τρίτης, 54.082 θεατές.

Ακολουθούν τα στιγμιότυπα και τα γκολ της αναμέτρησης:

Σαν σήμερα: 4/5/1965 Νίκη με Inter στον 1ο ημιτελικό Πρωταθλητριών
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com