Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 4/5/1976 Νίκη με Wolves & 9ο πρωτάθλημα (vid)

Σαν σήμερα: 4/5/1976 Νίκη με Wolves & 9ο πρωτάθλημα (vid)

Τη νίκη επί της Wolves στο Molineux, με την οποία σφράγισαν την κατάκτηση του 9ου πρωταθλήματος στην Ιστορία τους, θα έπαιρναν σαν σήμερα οι Reds του Bob Paisley.

Διαφορετικές τύχες για τις δύο ομάδες, εκείνο το βράδυ Τρίτης καθώς οι Λύκοι ήθελαν διακαώς τη νίκη για να μείνουν στην κατηγορία και στους Κόκκινους έφθανε ο βαθμός της ισοπαλίας για να αναδειχθούν πρωταθλητές.

Οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ με τον Steve Kindon στο 13′, δίνοντας ελπίδες τους οπαδούς τους για την παραμονή τους.

Όλα έδειχναν πως θα κατάφερναν τον στόχο τους αλλά οι Reds είχαν διαφορετική γνώμη και στο τελευταίο τέταρτο, ήρθαν τα πάνω κάτω! Αρχικά ο Kevin Keegan στο 76′ θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια, κάτι που σήμαινε ότι ο τίτλος γινόταν Κόκκινος!

Όμως με δύο γκολ των John Toshack στο 85′ και Ray Kennedy στο 89′, έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην κατάκτηση του τίτλου, προκαλώντας φρενίτιδα πανηγυρισμών στους Red fans, που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τους παίκτες, τον 9ο τίτλο στην Ιστορία του Συλλόγου και τον 1ο με τον Bob Paisley στον πάγκο τους.

Κατάμεστο το Molineux με 48.900 θεατές και με διαιτητή τον G. Courtney.

Ακολουθεί video με μικρό αφιέρωμα και τα γκολ του παιχνιδιού εκείνου (στο 54′:27″):

Σαν σήμερα: 4/5/1976 Νίκη με Wolves & 9ο πρωτάθλημα
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com