Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Milner: «Προτιμώ να αγωνίζομαι στο κέντρο, αλλά παίζω όπου μου ζητηθεί»

Milner: «Προτιμώ να αγωνίζομαι στο κέντρο, αλλά παίζω όπου μου ζητηθεί»

Ο υπαρχηγός της Liverpool, James Milner μίλησε στο Sky Sports και συγκεκριμένα στην Kelly Cates, δηλαδή στην κόρη του King Kenny Dalglish, εξηγώντας σε ποια θέση αγωνίζεται καλύτερα.

Ο Millie για την καλύτερη του θέση είπε:

“ Όταν ξεκίνησα την καριέρα μου, ήμουν εξτρέμ. Αγωνιζόμουν αριστερό και δεξί εξτρέμ. Έπαιζα και λίγο στο κέντρο, αλλά κατά κύριο λόγο αγωνιζόμουν στην επίθεση όταν ήμουν νέος και συγκεκριμένα στα άκρα της. Ξεκίνησα να αγωνίζομαι ως εξτρέμ στη Leeds και μεταφέρθηκα στον χώρο του κέντρου, όταν πήγα στην Aston Villa. ”

“ Θεωρώ πως αγωνίζομαι καλύτερα στον χώρο του κέντρου. Αν δείτε τις σεζόν που αγωνίστηκα αποκλειστικά στον χώρο του κέντρου, όπως η πρώτη στην Aston Villa και τότε με κάλεσαν για πρώτη φορά στην Εθνική Αγγλίας. Ήμουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισα το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της σεζόν. ”

“ Έπειτα όταν αγωνίστηκα αποκλειστικά στο κέντρο είχα μερικές καλές σεζόν με την Liverpool, όπου κατάφερα να μοιράσω ορισμένες ασίστ στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. ”

“ Εγώ προτιμώ να αγωνίζομαι ως κεντρικός μέσος, αλλά παίζω όπου μου ζητηθεί, αφού οι ομάδες έχουν διάφορες ανάγκες. Πρέπει να βρεις έναν τρόπο να μπεις στην ενδεκάδα της ομάδας σου, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει. ” Δήλωσε ο James Milner.

“ Ποτέ δεν θα γίνω εγώ ο αστέρας της ομάδας και δεν θα χτιστεί γύρω μου η ομάδα, οπότε είναι σημαντικό να μπορώ ως παίκτης να προσαρμόζομαι στην ομάδα ανάλογα με τις ανάγκες της. ”

“ Κάποιες φορές μπορεί να έχεις έναν πιο επιθετικό ρόλο και κάποιες άλλες έναν πιο αμυντικό ή να καλύπτεις έναν συμπαίκτη σου, ενώ κάποιες φορές πρέπει απλά να δώσεις την μπάλα σε έναν συμπαίκτη σου και εκείνος να συνεχίσει. ”

Αν οι αλλαγές θέσεων τον έχουν βοηθήσει:

“ Υπάρχουν φορές που το να αγωνίζεσαι σε διάφορες θέσεις βοηθάει τους συμπαίκτες σου, επειδή ήρθε στην ομάδα ένας ποδοσφαιριστής που παίζει στη δική σου θέση. Εκείνος μπορεί να κάνει μερικά καλά παιχνίδια και εσύ μετά να χάσεις την θέση σου (αν δεν μπορείς να παίξεις και σε δεύτερη θέση). ”

“ Άλλη φορά μπορεί να είσαι στον πάγκο και να υπάρξει ένα κενό σε μια θέση, το οποίο πρέπει να καλυφθεί. Μπορεί να είναι στην θέση του ακραίου μπακ ή κάπου αλλού. Υπήρχαν παιχνίδια που έπαιξα σε πέντε ή έξι θέσεις. Θεωρώ πως αυτό μάλλον με έχει βοηθήσει να γίνω καλύτερος παίκτης και να καταλάβω καλύτερα το ποδόσφαιρο, καθώς και πως μπορώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. ”

“ Με έχει βοηθήσει να βελτιωθώ, αλλά γνωρίζω πως όταν αγωνίζεσαι στην ίδια θέση συνέχεια και έχεις τους ίδιους παίκτες γύρω σου σε κάθε ματς, θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις ρυθμό και να βρεις την καλύτερη σου φόρμα. ” Πρόσθεσε ο Milner.

“ Έχουν υπάρξει αρκετές φορές, όταν ανακοινώνεται η ενδεκάδα ή όταν είμαι στον πάγκο, που ρωτάω σε ποια θέση θα παίξω. ”

“ Παρακολουθώ τα βίντεο με την αντίπαλη ομάδα στα meeting πριν τον αγώνα με διαφορετικό τρόπο, όταν γνωρίζω πως θα παίξω ως ακραίο μπακ. Πρέπει να παρατηρήσεις τον αντίπαλο εξτρέμ και να δεις πως περίπου θα παίξεις ως ακραίο μπακ. ”

“ Αν περιμένω να παίξω στο κέντρο, τότε το παρακολουθώ με διαφορετικό τρόπο και προπονείσαι με διαφορετικό τρόπο. ”

“ Υπάρχουν προκλήσεις, αλλά το πιο σημαντικό θεωρώ πως είναι να μπορείς να προσαρμόζεσαι. ”

Ο James Milner στο φετινό 5-2 επί της Everton.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com