Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 30/4/1994 Τίτλοι τέλους για το παλιό Kop (vid)

Σαν σήμερα: 30/4/1994 Τίτλοι τέλους για το παλιό Kop (vid)

Την τελευταία τους παράσταση θα έδιναν οι Reds σαν σήμερα μπροστά στο παλιό Kop, σε παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Norwich City.

Το Kop θα κατεδαφιζόταν το καλοκαίρι εκείνο για να χτιστεί μία καινούργια εξέδρα η οποία θα κάλυπτε τις προδιαγραφές που έθεσε ο Justice Taylor, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των λόγων της τραγωδίας του Hillsborough. Σύμφωνα με την αναφορά του Taylor, όλα τα στάδια των δύο πρώτων κατηγοριών έπρεπε πια να έχουν μόνο θέσεις καθήμενων, επομένως, το Kop το οποίο ήταν εξέδρα ορθίων, έπρεπε να ανακατασκευαστεί.

Για να γιορτάσουν την ιστορία αυτού του σημαντικού μέρους της «Κόκκινης» παράδοσης, οι «Reds» έφεραν θρυλικές μορφές του συλλόγου πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τo παιχνίδι βέβαια δεν ήταν ο ιδανικός αποχαιρετισμός στο Kop, καθώς οι Reds ηττήθηκαν από τα Καναρίνια με 1-0, με γκολ του Jeremy Goss στο 35′. Οι φιλοξενούμενοι πάντως που κέρδισαν το στρίψιμο του νομίσματος, έδειξαν τον σεβασμό τους στην ημέρα και επέλεξαν να δώσουν τη δυνατότητα στους παίκτες της Liverpool να επιτεθούν στην πλευρά του Kop στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο τέλος του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες πήγαν παρέα μπροστά στο Kop και χειροκρότησαν το κοινό εκεί, αποδίδοντας την δέουσα τιμή στην διάσημη Κόκκινη κερκίδα.

Μετά το τέλος όλων των εκδηλώσεων εντός αγωνιστικού χώρου όπου πάρα πολλοί παλιοί ποδοσφαιριστές του Συλλόγου με τελευταίους τους Billy Liddell, Stevie Heighway, Kenny Dalglish να περνούν και να αποχαιρετούν μπροστά από το Kop , ακολούθησε συναυλία με γνωστές μπάντες την οποία ολοκλήρωσε ο Gerry Marsden με τον ύμνο της ομάδας μας “You’ll Never Walk Alone”, τον οποίο συνόδευσε όλο το Kop σε μία συγκλονιστική εκτέλεση, όπου μετά δυσκολίας άκουγε κάποιος την φωνή του τραγουδιστή!

Για την ιστορία του παιχνιδιού, το παιχνίδι παρακολούθησαν στο Anfield 44.339 θεατές και διαιτητής ήταν ο B. Hill.

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα από την μέρα εκείνη:

Σαν σήμερα: 30/4/1994 Τίτλοι τέλους για το παλιό Kop
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com