Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 26/4/1992 Αποφασιστική νίκη επί Manchester Utd (vid)

Σαν σήμερα: 26/4/1992 Αποφασιστική νίκη επί Manchester Utd (vid)

Την αποφασιστική νίκη επί της Manchester Utd που έκρινε τον τίτλο στην Αγγλία, θα έπαιρναν σαν σήμερα οι Reds του Graeme Souness στο Anfield.

Οι Κόκκινοι δεν διεκδικούσαν κάτι εκείνη την χρονιά αλλά οι «αιώνιοι» τους αντίπαλοι, «καιγόντουσαν» για τους βαθμούς της νίκης, ώστε να διεκδικήσουν ως την επόμενη και τελευταία αγωνιστική, το τίτλο από την ανταγωνίστρια της Leeds Utd.

Οι Reds λοιπόν βάλθηκαν να βάλουν «ταφόπλακα» στις προσδοκίες των «αιωνίων» για τον τίτλο, κάτι που το κατάφεραν αρχικά με το γκολ του Ian Rush στο 12′, το πρώτο του (!) εναντίον τους.Το παιχνίδι όπως πάντα ήταν δυνατό και αρκετές φορές σκληρό, με αποτέλεσμα οι Nicky Tanner και Ian Rush, να αντικατασταθούν λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο της συνάντησης.

Την χαριστική βολή θα ρίξει ο Mark Walters στο 87′, στέφοντας στην ουσία πρωταθλητές την Leeds Utd, που αποσπάσθηκε από την Manchester Utd με 4 βαθμούς και με μία αγωνιστική να απομένει για την λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

Στο Anfield στήθηκε πάρτι με την λήξη του παιχνιδιού και το Kop βρήκε ευκαιρία να πικάρει τους αντίπαλους οπαδούς τραγουδώντας: “now you’re gonna believe us, you’ll never win the League”.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, για τον Ray Houghton ήταν η 200η εμφάνισή του με την famous Red shirt.

Στο Anfield βρέθηκαν εκείνο το απόγευμα Κυριακής 38.669 θεατές και διαιτητής ήταν ο R. B. Gifford.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τους Reds να στερούν τον τίτλο, από τους «αιώνιους» αντιπάλους τους:

Σαν σήμερα: 26/4/1992 Αποφασιστική νίκη επί Manchester Utd
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com