Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Liverpool θα πάρει τον τίτλο ακόμη και αν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν!

Η Liverpool θα πάρει τον τίτλο ακόμη και αν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν!

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε την Πέμπτη η UEFA αναφορικά με το μέλλον των φετινών διοργανώσεων και έδωσε οδηγίες σε ομάδες και πρωταθλήματα, τα οποία και προέτρεψε να κάνουν ό,τι μπορούν για να ολοκληρώσουν την φετινή σεζόν.

Την ανακοίνωση της UEFA, η οποία δεν ανέφερε απολύτως τίποτα προσπάθησε να ερμηνεύσει η Liverpool Echo και συγκεκριμένα ο Paul Gorst.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επιβεβαίωσε πως σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί κάποιο πρωτάθλημα, τότε η πρόκριση των ομάδων του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα γίνει με βάσει τους πόντους που έχουν συγκεντρώσει ανά αγώνες. Αυτό όμως δεν απασχολεί την Liverpool, αφού έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο επόμενο Champions League και μάλιστα ήταν η πρώτη ομάδα που το πέτυχε αυτό.

Η ανακοίνωση της UEFA αναλυτικά ανέφερε:

» Ως αποτέλεσμα των εκπροσώπων των ποδοσφαιρικών αρχών στο Βέλγιο και τη Σκωτία, η επιτροπή αναγνωρίζει τα ζητήματα που τέθηκαν και ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις αρχές επιλεξιμότητας για τους αγώνες της των διοργανώσεων της σεζόν 2020/21 της UEFA. »

«Οι κατευθυντήριες γραμμές αντικατοπτρίζουν την αρχή ότι η πρόκριση στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA βασίζεται πάντα στην αθλητική αξία (sporting merit). »

«Ως εκ τούτου, η UEFA καλεί τους Εθνικούς Συνδέσμους και τα Πρωταθλήματα να διερευνήσουν όλες τις πιθανές επιλογές για να ολοκληρώσουν όλες της κορυφαίες εγχώριες διοργανώσεις, δίνοντας έτσι την πρόκριση στους αγώνες της UEFA. »

» Το ιδανικό σενάριο, εάν το επιτρέπει η κατάσταση πανδημίας, είναι να ολοκληρωθούν οι επί του παρόντος εγχώριες διοργανώσεις που έχουν τεθεί σε αναστολή, επιτρέποντας στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους να προκριθούν στους αγώνες της UEFA με αθλητική αξία στην αρχική τους μορφή. »

» Εάν αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι δυνατό, ιδίως λόγω ημερολογιακών ζητημάτων, θα ήταν προτιμότερο οι εγχώριοι αγώνες να ξαναρχίσουν με διαφορετική μορφή και με τρόπο που θα διευκόλυνε ακόμα τους συλλόγους να προκριθούν. »

Η UEFA θέλει να δώσει χρόνο στα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο και έπειτα να επανεξεκινήσουν οι δικές της Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το μόνο που πρέπει να απασχολεί τον κόσμο της Liverpool όσο αφορά την ομάδα, είναι το πότε θα στεφθεί πρωταθλήτρια και όχι αν θα στεφθεί, όπως τονίζει και η ECHO.

Ένα παράδειγμα του συγκεκριμένου σκεπτικού είναι αυτό που θα συμβεί στην Ολλανδική Eredivisie. Η σεζόν στην Ολλανδία δεν θα ολοκληρωθεί μετά από απόφαση της Κυβέρνησης, αλλά το πρωτάθλημα κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί στον Ajax, ο οποίος ήταν ισόβαθμος με την Alkmaar, αλλά προηγούταν στα γκολ.

Οι Reds χρειάζονται μόλις έξι βαθμούς, για να κατακτήσουν και μαθηματικά την Premier League, σε περίπτωση που αυτή ολοκληρωθεί, κάτι που θα προσπαθήσει να κάνει, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ο Jürgen Klopp πανηγυρίζει την νίκη επί της Manchester United στο Anfield.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com