Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 23/4/1977 Επεισοδιακό Mesreyside derby στο F.A. Cup (vid)

Σαν σήμερα: 23/4/1977 Επεισοδιακό Mesreyside derby στο F.A. Cup (vid)

Σε ένα επεισοδιακό Merseside derby, Liverpool & Everton θα έρχονταν ισόπαλες, στον ημιτελικό του F.A Cup, που διεξήχθη στο ουδέτερο Maine Road.

Το παιχνίδι ήταν πολύ γρήγορο, δυνατό και αρκετές φορές αρκετά σκληρό, με τους Κόκκινους να παίρνουν δύο φορές το προβάδισμα με τους Terry McDermott στο 10′ και ο Jimmy Case στο 73′, για να ισοφαρίσουν ισάριθμες φορές τα Ζαχαρωτά με τους Duncan McKenzie στο 33′ και Bruce Rioch στο 82′ αντίστοιχα.

Το γκολ του McDermott ψηφίστηκε αργότερα ως γκολ της σεζόν 1976-77 από το BBC, ενώ ο αγώνας πήρε επεισοδιακή τροπή, όταν ο διαιτητής Clive Thomas ακύρωσε (ίσως λανθασμένα) το τρίτο και νικητήριο γκολ της Everton στο τέλος του αγώνα, το οποίο θα είχε δώσει την πρόκριση στους «Toffees». Οι αντιδράσεις των Ζαχαρωτών ήταν έντονες, με τον προπονητής τους μετά το τέλος του παιχνιδιού να είναι σε έξαλλη κατάσταση, σε σημείο που τα έβαλε και με τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το παιχνίδι!

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Iron Man των Reds Tommy Smith δήλωσε για τον επαναληπτικό: «Είχαμε σε πολύ μέτρια μέρα τους Keegan & Heighway. Παίξαμε σήμερα πάρα πολύ άσχημα κι αυτοί πάρα πολύ καλά. Αλλά πόσο καλύτερα μπορούν να παίξουν στον επαναληπτικό και πόσο χειρότερα εμείς? Θα είναι πολύ διαφορετικά στον επαναληπτικό.»

Έτσι οι δύο ομάδες θα συναντιόντουσαν 4 μέρες αργότερα για να λύσουν τις «διαφορές» τους στον θεσμό εκείνης της χρονιάς.

Στο Maine Road εκείνο το απόγευμα Σαββάτου βρέθηκαν 52.637 θεατές και διαιτητής ήταν ο Ουαλός C. Thomas.

Ακολουθούν οι φάσεις και τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 23/4/1977 Επεισοδιακό Mesreyside derby στο F.A. Cup
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com