Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Ο Mourinho έπρεπε να είχε να πάει στην Liverpool»

«Ο Mourinho έπρεπε να είχε να πάει στην Liverpool»

Rafa Benitez και Jose Mourinho την εποχή της αντιπαλότητάς τους στους πάγκους των Liverpool και Chelsea.

Την συμφωνία που είχε η Liverpool με τον Jose Mourinho το καλοκαίρι του 2004 για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Reds αποκάλυψε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Nicolas Vilas στο νέο του βιβλίο για τον Πορτογάλο τεχνικό των Spurs.

Ο Jose Mourinho συστήθηκε την σεζόν 2003-04 στο ποδοσφαιρικό κοινό, αφού κατέκτησε του Uefa Champions League με την Porto, παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Οι Reds βρίσκονταν σε αναζήτηση προπονητή εκείνο το καλοκαίρι, με τον Gerard Houlier να αποχωρεί και τελικά κατέληξαν στην λύση του Rafa Benitez, ο οποίος είχε αποχωρήσει εκείνο το καλοκαίρι με την Valencia, παρότι είχαν συμφωνήσει αρχικά με τον Mourinho.

Ο Jorge Baidek (σύμβουλος του Πορτογάλου) συγκεκριμένα αναφέρει στο βιβλίο του Nicolas Vilas:

“ Ο Mourinho έπρεπε να είχε πάει στην Liverpool. Ο Rick Pary ήταν υπεύθυνος για τις μεταγραφές και είχαμε συμφωνήσει. Μας ζήτησαν όμως να περιμένουμε για 15 επιπλέον μέρες, γιατί ο Houlier ήταν ακόμη ο προπονητής των Reds. ” Αναφέρει ο Baidek.

Σε αυτές τις 15 ημέρες τα δεδομένα όμως άλλαξαν και ο Jorge Mendes, μάνατζερ του Mourinho, ήρθε σε επαφή με την Chelsea, η οποία κατέθεσε μια πολύ υψηλότερη οικονομικά πρόταση από την Liverpool και απέσπασε το «ναι» του πρώην προπονητή της Porto.

Η Liverpool κατέληξε στην λύση του Rafa Benitez και λίγους μήνες αργότερα πανηγύρισε την κατάκτηση του πέμπτου Uefa Champions League της ιστορίας της στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Mourinho τελικά συμφώνησε και πήγε στην Chelsea, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στην πρώτη του θητεία και επισκέφθηκε το Anfield ως αντίπαλος για τα ημιτελικά του Champions League της σεζόν 2004-05, γνωρίζοντας την ήττα με το περίφημο, Ghost Goal του Luis Garcia.

Ο Luis Garcia πανηγυρίζει το περίφημο Ghost Goal στον ημιτελικό του 2005.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com