Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 13/4/2014 Νίκη επί Manchester City με πρωτιά και ρεκόρ (vid)

Σαν σήμερα: 13/4/2014 Νίκη επί Manchester City με πρωτιά και ρεκόρ (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Brendan Rodgers θα κερδίσουν την Manchester City στο Anfield, για το πρωτάθλημα, πιάνοντας κορυφή και ρεκόρ.

Το παιχνίδι στο Anfield εκείνο το μεσημέρι Κυριακής ήταν εκπληκτικό, με τους Κόκκινους να προηγούνται 2-0 πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο! Αρχικά ο Luis Suarez στο 6′ θα πασάρει στον Raheem Sterling, ο οποίος με εκπληκτική ενέργεια, θα γράψει το 1-0. Στο 26′ σε κόρνερ του Steven Gerrard, ο Martin Skrtel με γυριστή προς τα πίσω κεφαλιά, θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Joe Hart, εκτοξεύοντας τους πάντες στο Anfield, στα σύννεφα!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πολίτες προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους David Silva στο 57′ και με αυτογκόλ του Glen Johnson στο 62′, ισοφάρισαν έχοντας στην διάθεση τους αρκετό χρόνο, ακόμα και για τη νίκη.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε «ροντέο», με τους Κόκκινους να σημειώνουν το 3-2 με σουτ του Philippe Coutinho στο 78′, όταν εκμεταλλεύτηκε «στραβοκλωτσιά» του Vincent Kompany στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα  μακρυά από την περιοχή των φιλοξενουμένων.

Το παιχνίδι έκλεισε με τη αποβολή του Jordan Henderson (90′), την οποία ελάχιστοι έδωσαν την δέουσα σημασία εκείνη την στιγμή, όμως αποδείχθηκε κομβική απώλεια για τους Reds στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Μάλιστα αυτή η αποβολή, ήρθε μετά από 83 παιχνίδια των Κόκκινων, με τελευταίο που είχε δει την κόκκινη κάρτα να είναι ο Jonjo Shelvey στις 23 Σεπτεμβρίου του 2012.

Ο Steven Gerrard εκείνη την ημέρα συμπλήρωσε 665 συνολικά Κόκκινες εμφανίσεις, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ των Ray Clemence και Emlyn Hughes. Οι Κόκκινοι με το τρίτο τους γκολ εκείνη την μέρα συμπλήρωσαν 93 μέσα στην ίδια χρονιά, «σπάζοντας» το προηγούμενός τους με 92 από την χρονιά 1962/63.

Η νίκη αυτή των Κόκκινων, που ήταν η 10η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, τους έφερε στην 1η θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς περισσότερους από την 2η Chelsea.

Το παιχνίδι στο Anfield εκείνο το μεσημέρι Κυριακή παρακολούθησαν 44.601 θεατές, ανάμεσά τους και 4 μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο «γνωστός» μας M. Clattenburg.

Απολαύστε τις φάσεις και γκολ από εκείνο το παιχνίδι, που έμεινε στην ιστορία για την συγκίνηση του Steven Gerrard στο τέλος και το περίφημο «We go again»:

Σαν σήμερα: 13/4/2014 Νίκη επί Manchester City με πρωτιά και ρεκόρ
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com