Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 11/4/1984 Νίκη και «ξύλο» επί Dinamo Bucharest (vid)

Σαν σήμερα: 11/4/1984 Νίκη και «ξύλο» επί Dinamo Bucharest (vid)

Τη νίκη επί της Dinamo Bucharest θα έπαιρναν σαν σήμερα οι Reds του Joe Fagan, σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, για την φάση των 4 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και από τις δύο πλευρές, αλλά και από πλευράς σκληρότητας δεν υστέρησε. Σε πολλές περιπτώσεις τα μαρκαρίσματα και τα τάκλιν ήταν στα όρια της κίτρινης κάρτας, αν όχι και της κόκκινης. Οι Ρουμάνοι επιστράτευσαν την σκληρότητα για να σταματήσουν τους Κόκκινους, όπως επίσης σε κάθε επαφή έπεφταν  στον αγωνιστικό χώρο παριστάνοντας τους τραυματίες σε επίπεδο απονομής Oscar! Μάλιστα σε μία περίπτωση, ο Graeme Souness πήγε πολύ δυνατά εκτός φάσης πάνω στον Lica Movilă με αποτέλεσμα να του σπάσει το σαγόνι, κάτι που προκάλεσε την οργή των Ρουμάνων αλλά όλως περιέργως ο σκληρός διεθνής μέσος γλίτωσε την κόκκινη κάρτα του Ελβετού διαιτητή A. Daina.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Reds είχαν ένα ακυρωθέν γκολ του Ian Rush για offside και οι φιλοξενούμενοι ένα δοκάρι με τον Ionel Augustin, σε σουτ από το ύψος της περιοχής, πριν το 1-0.

Στο 25′ οι Κόκκινοι θα ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά (!) το Sammy Lee από σέντρα του Alan Kennedy, σκορ που θα ήταν και το τελικό, παρ’ όλο που οι Reds έστειλαν άλλες δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα των Ρουμάνων, αλλά ακυρώθηκαν λόγω θέσης off side των σκόρερς. Οι  Κόκκινοι θα διαμαρτυρηθούν προς το τέλος της συνάντησης για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε σε σπρώξιμο μέσα στην περιοχή του Ian Rush από τον Alexandru Nicolae, με τον Ρουμάνο να κατηγορεί φιλικά τον Ουαλό επιθετικό για «εύκολο πέσιμο».

Έτσι οι Κόκκινοι θα έπαιρναν ένα μικρό προβάδισμα για τον επαναληπτικό αγώνα στο Βουκουρέστι. Στο Anfield εκείνο το βράδυ Τετάρτης βρέθηκαν 36.941 θεατές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φάσεις και το γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 11/4/1984 Νίκη και «ξύλο» επί Dinamo Bucharest
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com