Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σενάρια για την διαμόρφωση του ρόστερ της Liverpool για την σεζόν 20/21

Σενάρια για την διαμόρφωση του ρόστερ της Liverpool για την σεζόν 20/21

Γράφει ο Γιάννης Τύρος, φίλος του site μας και της σελίδας μας στο facebook

Είναι αρχές Απριλίου 2020 και ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με τον COVID-19. Σχεδόν όλα τα καταστήματα έχουν κλείσει, απαγόρευση κυκλοφορίας υπάρχει και όλες οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν αναβληθεί. Πιο συγκεκριμένα, φήμες λένε ότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες θα συνεχιστούν το καλοκαίρι (Champions League, Europa League). Επίσης, η Premier League λένε ότι θα συνεχιστεί σε στυλ Παγκοσμίου Κυπέλλου (το καλοκαίρι). Αυτό σημαίνει αυτόματα την αλλαγή της λήξης της μεταγραφικής περιόδου και μάλλον την έναρξη της σεζόν 20/21.

 

Η Liverpool πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος και γενικά των αθλητικών δραστηριοτήτων, διένυε μια ικανοποιητική σεζόν. Στην Premier League, οι reds πήγαιναν ‘τρένο’ και έχουν 25 βαθμούς διαφορά από την 2η Manchester City (έχοντας όμως έναν αγώνα παραπάνω από την City). Επίσης, κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο (με ακριβές σκορ 1-0 επι της Fluminense). Παρόλα αυτά, η Liverpool αποκλείστηκε από το FA Cup (με μια μέτρια εμφάνιση και κρίσιμα λάθη που έγιναν και επιτεύχθηκαν τα γκολ του αντιπάλου) από την Chelsea με ακριβές σκορ 2-0. Επιπλέον, αποκλείστηκε από τους 16 του Champions League από την Atletico Madrid με συνολικό σκορ (2-4).

 

Τέρμα:

 

O ‘τρομερός’ Alisson συνεχίζει την σταθερή ανοδική πορεία και όλοι είναι ενθουσιασμένοι με τις εμφανίσεις του. Αντίθετα, ο Adrian αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως ελεύθερος για Μπακ – Απ του Alisson λόγω της αποχώρησης του Mignolet. Στην αρχή, είχε κάνει καλές εμφανίσεις με σημαντικές αποκρούσεις. Στην συνέχεια, η απόδοσή του έπεσε κάνοντας κομβικά λάθη (όπως στα παιχνίδια με την Chelsea για το FA Cup και της Atletico για τους 16 του Champions League). Κατά πάσα πιθανότητα, ο Adrian θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν διότι θέλει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Επίσης, υπάρχει και ο Kelleher που είναι βασικός με την δεύτερη ομάδα και πήρε μερικά παιχνίδια στα Κύπελλα με την πρώτη ομάδα κάνοντας ικανοποιητικές εμφανίσεις. Παρόλα αυτά, δεν διαθέτει ακόμα την εμπειρία ώστε να ανταπεξέλθει ως Μπακ – Απ του Alisson. Επιπλέον, φήμες λένε ότι οι κόκκινοι ενδιαφέρονται για την περίπτωση του 23χρονου Ugurcan Cakir από την Trabzonspor για Μπακ – Απ του Alisson, εάν αποχωρήσει ο Adrian το καλοκαίρι.

 

Άμυνα:

 

Η αμυντική λειτουργία της ομάδος δούλεψε καλά σε γενικές γραμμές την φετινή σεζόν (μέχρι την διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων). Αμυντικά, οι reds βρίσκονται σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο. Στο ρόστερ υπάρχουν 6 Στόπερ (Virgil Van Dijk, Joel Matip, Dejan Lovren, Joe Gomez, Sepp Van Den Berg, Kim – Jana Hoever), 3 δεξί Μπακ (Trent Alexander – Arnold, Nathaniel Clyne, Neco Williams) και ένα αριστερό Μπακ (Andrew Robertson). Επιπροσθέτως, οι Joe Gomez και Hoever μπορούν να ανταπεξέλθουν και στον ρόλο του δεξιού οπισθοφύλακα. Παρόλα αυτά, αμφίβολη είναι η παραμονή του Lovren ( λόγω του ελάχιστου χρόνου συμμετοχής που διαθέτει). Επίσης, η αποχώρηση του Clyne στο τέλος της σεζόν γίνεται όλο και πιο ορατή. Αντίθετα, ο Matip είχε θετικές εμφανίσεις μέχρι τον τραυματισμό του που τον άφησε λίγο πίσω. Ακόμη, ο Gomez κάλυψε ‘το κενό’ του Matip εξαιρετικά κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η Liverpool πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση ενός Στόπερ που θα πλαισιώνει την τριάδα των Σέντερ Μπακ (Van Dijk, Matip, Gomez), εάν αποχωρήσει ο Dejan. Ας σημειωθεί ακόμη ότι, πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση ενός αριστερού Μπακ ως Μπακ – Απ του εξαίρετου Robertson.

 

Κέντρο:

 

Το κέντρο των κόκκινων απαρτίζεται από ιδιαίτερα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Η ομάδα διαθέτει 9 κεντρικούς μέσους (Naby Keita, Adam Lallana, Jordan Henderson, James Milner, Fabinho, Gini Wijnaldum, Alex Oxlade – Chamberlain, Curtis Jones, Pedro Chirivella). Ωστόσο, στο τέλος της φετινής χρονιάς ο Lallana θα αποχωρήσει από την ομάδα. Απεναντίας, το καλοκαίρι ο Marko Crujic επιστρέφει από τον δανεισμό του (από την Hertha) και η παραμονή του στο Anfield είναι δυσοίωνη. Συμπληρωματικά, νομίζω ότι η προσθήκη ενός δημιουργικού μέσου (8ΑΡΙ) θα ήταν άριστη επιλογή για την ομάδα μας. Αλλά, αυτό θα το κρίνει καλύτερα ο προπονητής αν όντως χρειάζεται μια τέτοια προσθήκη.

 

Επίθεση:

 

Στο ρόστερ της Liverpool για την επιθετική γραμμή μάλλον υπολογίζονται 11 παίκτες (Sadio Mane, Mohamed Salah, Roberto Firmino, Divock Origi, Xherdan Shaqiri, Takumi Minamino, Harry Wilson, Harvey Elliot, Rhian Brewster, Ben Woodburn, Glatzel). Παρόλα αυτά, ο Rhian Brewster βρίσκεται σε δανεισμό μέχρι το χειμώνα του 20 στην Swansea. Παράλληλα, μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η παραμονή του Harry Wilson. Επίσης, πολύ πιθανό σενάριο φαντάζει η πώληση ή ο δανεισμός του Woodburn. Εκτός από αυτό, πιθανή φαντάζει η πώληση του Shaqiri το καλοκαίρι ( λόγω περιορισμένου χρόνου συμμετοχής). Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πιστεύω ότι η απόκτηση ενός ‘γκολτζή’ και ενός εξτρέμ (για rotation) θα ήταν χρήσιμες προσθήκες για την ομάδα.

 

Συνοψίζοντας, θεωρώ ότι οι reds πρέπει να κάνουν 6 μεταγραφές (Τερματοφύλακα, Στόπερ, Αριστερό Μπακ, 8αρι, εξτρέμ, σέντερ φορ) εφόσον υπάρξουν αποχωρήσεις από την ομάδα. Με αποτέλεσμα, να υπάρχουν όχι μόνο περισσότερες αλλά και πιο ουσιαστικές λύσεις από τον πάγκο.

Σενάρια για την διαμόρφωση του ρόστερ της Liverpool για την σεζόν 20/21
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com