Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 5/4/2005 Νίκη επί Juventus στον δρόμο για την Πόλη (vid)

Σαν σήμερα: 5/4/2005 Νίκη επί Juventus στον δρόμο για την Πόλη (vid)

Τη νίκη επί της Juventus θα έπαιρναν σαν σήμερα οι Reds του Rafa Benitez στο Anfield, στην φάση των 8 του Champions League, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού και με πρωτοβουλία της Liverpool, οι ομάδες τίμησαν τα 39 θύματα του Heysel, με τους οπαδούς των Reds στο Kop να σχηματίζουν ένα πανέμορφο μωσαϊκό. Επίσης οι αρχηγοί τον ομάδων σε εκείνο τον τελικό, Phil Neal και Michel Platini, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Anfield κρατώντας ένα πανό που έγραφε «In Memoria e Amicizia» (στη μνήμη και τη φιλία). Δυστυχώς, την εκδήλωση αυτή αμαύρωσαν οι Ιταλοί οπαδοί, οι οποίοι σε όλη την διάρκεια της, είχαν γυρισμένες τις πλάτες τους προς το γήπεδο, δείχνοντας την περιφρόνηση τους προς αυτή, φωνάζοντας απαράδεκτα συνθήματα και κάνοντας άθλιες χειρονομίες προς τους Red fans, που ήταν σε διπλανές κερκίδες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Reds να παρατάσσουν στον αγωνιστικό χώρο μία 11άδα η οποία είχε σημαντικές απουσίες, όπως αυτή του Xabi Alonso, που ναι μεν είχε επιστρέψει πρόσφατα από τραυματισμό αλλά ο Rafa Benitez δεν ήθελε να διακινδυνέψει τον σημαντικό άσσο των Reds, με μία πιθανή υποτροπή.

Οι Κόκκινοι θα ευτυχήσουν να προηγηθούν νωρίς στον σκορ, όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Steven Gerrard, ο Luis Garcia στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά προς τα πίσω, έστειλε την μπάλα εκεί που ερχόταν με φόρα ο Sammi Hyypia, ο οποίος με αριστερό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Gianluigi Buffon (10΄).

Στο 25′ της συνάντησης, έγινε η φάση που «σήκωσε» στον αέρα όλο το Anfield. Ο Anthony Le Tallec λίγο κάτω από το κέντρο, θα βγάλει μία μπροστινή μπαλιά στο κενό χώρο προς το κέντρο της Ιταλικής άμυνας. Εκεί θα τρέξει ο Luis Garcia κι με ένα φανταστικό φαλτσαριστό ψηλοκρεμαστό σουτ, θα «ζωγραφίσει» τον ανήμπορο να αντιδράσει Gianluigi Buffon.

Οι Reds από εκεί και πέρα, έλεγχαν το παιχνίδι και φρόντιζαν να μην δώσουν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους, να κάνουν φάσεις, πλην του σημείου που ο Fabio Cannavaro με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 στο 63′, δίνοντας ελπίδες για τη ρεβάνς στους οπαδούς της Γηραιάς Κυρίας.

Το παιχνίδι στο Anfield εκείνο το βράδυ Τρίτης παρακολούθησαν 41.216 θεατές, ανάμεσά τους και 4 μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Βέλγος F. de Bleeckere.

Οι συνθέσεις των ομάδων εκείνη τη βραδιά:

Liverpool: Carson, Finnan, Carragher, Hyypia, Traore, Luis Garcia, Gerrard, Biscan, Riise, Le Tallec (Smicer 73), Baros (Nunez 66).

Juventus: Buffon, Zebina (Montero 81), Cannavaro, Thuram, Zambrotta, Blasi (Pessotto 45), Emerson, Camoranesi, Nedved, Del Piero (Trezeguet 61), Ibrahimovic.

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 5/4/2005 Νίκη επί Juventus στον δρόμο για την Πόλη
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com