Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 1/4/1981 Το πρώτο League Cup από τα 4 σερί (vid)

Σαν σήμερα: 1/4/1981 Το πρώτο League Cup από τα 4 σερί (vid)

Το πρώτο League Cup της Ιστορίας τους & 1ο από τα 4 σερί στην τετραετία 1980-84 θα κατακτούσαν σαν σήμερα οι Reds του Bob Paisley, με αντίπαλο την West Ham Utd.

Το παιχνίδι που έκρινε τον τροπαιούχο, έγινε στο Villa Park, το οποίο ήταν το επαναληπτικό του Wembley που είχε γίνει δύο εβδομάδες νωρίτερα και είχε λήξει ισόπαλο.

Οι Κόκκινοι θα πραγματοποιήσουν εξαιρετική εμφάνιση σε όλο το παιχνίδι και δεν θα πτοηθούν, όταν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 5′ με γκολ του Paul Goddard. Έτσι με τον Kenny Dalglish να ισοφαρίζει με ένα εντυπωσιακό σε εκτέλεση σουτ στο 25′ και με κεφαλιά του Alan Hansen στο 28′ (κεφαλιά του θα αλλάξει πορεία από παρέμβαση αμυντικού πριν καταλήξει στα δίχτυα), θα κάνουν την ολική ανατροπή για να κατακτήσουν το πρώτο τρόπαιο τους στον θεσμό.

Με αυτό του το γκολ ο Kenny Dalglish, έκανε ένα ατομικό ρεκόρ, αφού είχε σημειώσει γκολ σε όλους τους γύρους της διοργάνωσης. Ο Ian Rush θα φορέσει για 2η φορά την Κόκκινη φανέλα στην θέση του Steve Heighway, ο οποίος δεν πέρασε το τεστ φυσικής κατάστασης, λίγο πριν το παιχνίδι.

Θεατές στο Villa Park εκείνο το βράδυ Τετάρτης 36.693 και διαιτητής ο Ουαλός C. Thomas.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε τα γκολ της συνάντησης εκείνης:

Σαν σήμερα: 1/4/1981 Το πρώτο League Cup από τα 4 σερί
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com