Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 28/3/1998 Επεισοδιακή νίκη με Barnsley στο Oakwell (vid)

Σαν σήμερα: 28/3/1998 Επεισοδιακή νίκη με Barnsley στο Oakwell (vid)

Τη νίκη επί της Barnsley στο Oakwell θα έπαιρναν σαν σήμερα οι Reds, σ’ ένα match με 3 κόκκινες κάρτες, 1 πέναλτι & είσοδο φιλάθλου στον αγωνιστικό χώρο!

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, τίποτε δεν έδινε την εντύπωση πως θα υπήρχε τόση ένταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στις κερκίδες εκείνο το απόγευμα. Οι Κόκκινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με σουτ του Neil Redfearn στο 37′ μέσα από την περιοχή του Brad Friedel κι ενώ η άμυνα των Reds είχε σαστίσει.

Η απάντηση των Κόκκινων θα έρθει 7′ αργότερα. Από δεξιά ο Rob Jones θα πασάρει στον Steve McManaman, που βρισκόταν λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου και προς την περιοχή των γηπεδούχων. Αμέσως εκείνος θα πασάρει στον Øyvind Leonhardsen που κατέβαινε από την αριστερή πλευρά των Κόκκινων και ο οποίος έκανε μία κούρσα προς την περιοχή της Barnsley. Μπαίνοντας στην περιοχή των γηπεδούχων, πάσαρε με υπερένταση στον Karl-Heinz Riedle, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του David Watson. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για offside, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος οι Reds θα βρεθούν με αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Darren Barnard των γηπεδούχων θα αποβληθεί στο 53′ για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Michael Owen, ο οποίος έφευγε στην αντεπίθεση και ήταν σε πλεονεκτική θέση για γκολ. Από εκεί οι Κόκκινοι πήραν πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων David Watson, να στέκεται εμπόδιο στις προσπάθειές τους.

Την λύση έδωσε ο Karl-Heinz Riedle στο 59′, ο οποίος με ένα δυνατό «ξερό» σουτ αρκετά έξω από την περιοχή της Barnsley, θα γράψει το 1-2 για τους Κόκκινους. Το παιχνίδι είχε «αγριέψει», με τους παίκτες των γηπεδούχων σε αρκετές φάσεις να κτυπούν στο «ψαχνό» τους Κόκκινους, δείχνοντας τον εκνευρισμό τους για την ανατροπή του σκορ. Η έλλειψη ψυχραιμίας, τους κόστισε άλλη μία κόκκινη κάρτα στο 65′, όταν σε μακρινή μπαλιά του Paul Ince προς τον Michael Owen, ο Chris Morgan των γηπεδούχων στην προσπάθεια να ανακόψει τον επιθετικό των Reds, τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ο διαιτητής της συνάντησης Gary Willard, δεν δίστασε ούτε δευτερόλεπτο κι έδειξε την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων, καθώς ήταν ο τελευταίος στην άμυνα τους.

Σε εκείνο το σημείο, επεκράτησε ένα σύντομος χαμός, με τους παίκτες της Barnsley να λογομαχούν με τον διαιτητή για την αποβολή αλλά και με τους παίκτες των Reds, θεωρώντας ότι ο Micheal Owen έκανε «θέατρο». Στην φάση των λεκτικών αψιμαχιών, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κι ένας οπαδός της Barnsley, ο οποίος,έτρεξε να κτυπήσει τον διαιτητή, αλλά τον πρόλαβαν 2 υπάλληλοι της ασφάλειας του γηπέδου και 2 παίκτες της Barnsley, λίγο πριν φτάσει τον Gary Willard!

Αφού ηρέμησε η κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι συνεχίστηκε αλλά ήταν εμφανής η ένταση στις κερκίδες. Μάλιστα το γήπεδο πήρε φωτιά όταν ο Steve Harkness έκανε ένα παιδαριώδες λάθος κοντά στην άμυνα των Κόκκινων, θα χάσει την μπάλα από τον Georgi Hristov των γηπεδούχων, τον οποίο ανέτρεψε μέσα στην μεγάλη περιοχή ο Phil Babb στην προσπάθειά του να τον εμποδίσει να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση για σουτ. Το πέναλτι υπέδειξε άμεσα ο διαιτητής Gary Willard και ο Neil Redfearn θα ισοφαρίσει από τα 11 βήματα σε 2-2 στο 85′!

Τη νίκη στους Reds θα δώσει ο Steve McManaman στο 90′ της συνάντησης, όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση με την μπάλα στα πόδια του στην περιοχή των γηπεδούχων και από λάθος της άμυνας τους, την έστειλε στα δίχτυα του David Watson, πανηγυρίζοντας έξαλλα με τους συμπαίκτες του και πνιγμένος στις αγκαλιές των φίλων της Ομάδας, που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο εκείνη την στιγμή! Κι ενώ οι Reds πανηγύριζαν, οι παίκτες των γηπεδούχων είχαν νέο γύρο λογομαχίας με τον διαιτητή Gary Willard για το αν ο σκόρερ ήταν σε κανονική θέση, ο ποίος απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Darren Sheridan για απρεπή συμπεριφορά στο 90′ (είχε κίτρινη από το πρώτο ημίχρονο).

Αυτό εξαγρίωσε τους οπαδούς των γηπεδούχων, που μετά το παιχνίδι βγήκαν έξω από το γήπεδο, αναζητώντας οπαδούς των Reds, με τους οποίους ήρθαν σε συγκρούσεις στα γύρω στενά και με τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν για να ελέγξουν την κατάσταση, η οποία ήταν τόσο έκρυθμη που οι διαιτητές της συνάντησης αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το Oakwell αρκετά αργότερα από το συνηθισμένο!!!

Το τέλος του παιχνιδιού θα βρει τους Κόκκινους στην 3η θέση της βαθμολογίας, 3 βαθμούς πίσω από την 2η Arsenal αλλά και 2 παιχνίδια περισσότερα.

Στο Oakwell εκείνο το απόγευμα κόπηκαν 18.684 εισιτήρια.

Στο παρακάτω video, μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα και τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 28/3/1998 Επεισοδιακή νίκη με Barnsley στο Oakwell

 

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com