Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 28/3/1960 Επαγγελματικό συμβόλαιο για Ian Callaghan (vid)

Σαν σήμερα: 28/3/1960 Επαγγελματικό συμβόλαιο για Ian Callaghan (vid)

Σαν σήμερα το μακρινό 1960 θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Liverpool, ο Άγγλος διεθνής πρώην μέσος των Κόκκινων Ian Callaghan.

Ο γεννημένος στο Toxteth του Liverpool Ian Callaghan, ήταν προσωπική επιλογή του Bill Shankly να «προβιβασθεί» στην 1η ομάδα των Reds και να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο σαν σήμερα. Και δικαίωση του τεράστιου Bill στα χρόνια που ακολούθησαν με τις εμφανίσεις του Ian, ήταν επαναλαμβανόμενη.

Στα 18 χρόνια που υπηρέτησε τον Σύλλογο ο Ian Callaghan, θα συμπληρώσει 857 εμφανίσεις με την Κόκκινη φανέλα, στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 68 φορές. Με τους Reds θα κατακτήσει 5 Πρωταθλήματα, 2 FA Cups, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών (1977), 2 UEFA Cups, 1 UEFA Super Cup και 3 FA Charity Shields. Στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1978, θα βρεθεί στον πάγκο της ομάδας, χωρίς να πάρει μέρος στο παιχνίδι.

Ψηφίστηκε ως ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς από τη Ένωση Αθλητικών Συντακτών το 1974, ενώ στο αγωνιστικό επίπεδο θα αντικρίσει 1 φορά την κίτρινη κάρτα, στον τελικό του League Cup το 1978 με αντίπαλο την Nottingham Forest.

Το καλοκαίρι του 1978 θα μετακινηθεί στην Ουαλία για λογαριασμό της Swansea City, όπου εκεί θα συναντήσει τον παλιό του συμπαίκτη στους Κόκκινους και τότε manager των «Κύκνων» John Toshack. Θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 1981, όταν θα είναι μέλος της Crewe Alexandra.

Απολαύστε παρακάτω ένα μικρό αφιέρωμα για τον τεράστιο Ian Callaghan:

Σαν σήμερα: 28/3/1960 Επαγγελματικό συμβόλαιο για Ian Callaghan
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com