Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 27/3/1965 Πρόκριση επί Chelsea στον Τελικό F.A Cup (vid)

Σαν σήμερα: 27/3/1965 Πρόκριση επί Chelsea στον Τελικό F.A Cup (vid)

Την πρόκριση στον Τελικό του F.A. Cup θα έπαιρναν σαν σήμερα οι Reds του Bill Shankly, με αντίπαλο την Chelsea στο Villa Park.

Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό στο πρώτο ημίχρονο, με τους δύο τερματοφύλακες να έχουν αρκετή «δουλειά» στις περιοχές τους αλλά χωρίς η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα χάρη στις επεμβάσεις τους. Οι Λονδρέζοι πάντως έστειλα την μπάλα στα δίχτυα των Κόκκινων με τον John Mortimore, όμως ο διαιτητής D. W. Smith ήταν πολύ κοντά στη φάση και το ακύρωσε για φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα των Reds, Tommy Lawrence.

Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε πιο παραγωγικό για τους Κόκκινους, που πήραν το προβάδισμα με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή του Peter Thompson στο 63′, στην κλειστή γωνία του Peter Bonetti.

Οι Κόκκινοι θα διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν ο John Hollins ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ian St John και ο διαιτητής έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Εκείνη την μέρα, ο καθορισμένος παίκτης των Reds από τον Bill Shankly για να εκτελέσει πέναλτι ήταν ο Gordon Milne, ο οποίος δεν αισθανόταν άνετα να το χτυπήσει και έδωσε την θέση του στον Willie Stevenson που ήταν δίπλα του. Έτσι τοποθέτησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, για να κάνει το 2-0 για τους Κόκκινους που τους έστειλε στον τελικό του θεσμού στο Wembley. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πέναλτι που εκτέλεσε ο Willie Stevenson ήταν το πρώτο του, με τον ίδο να δηλώνει μετά το παιχνίδι: «Ένοιωθα ότι είχα πάει καλά στο παιχνίδι, οπότε είπα ότι θα το κάνω (να εκτελέσει το πέναλτι)»

Τη νίκη – πρόκριση των Reds στο Villa Park παρακολούθησαν 67.686 θεατές.

Παρακολουθείστε παρακάτω το πολύ ενδιαφέρον video, με στιγμιότυπα και τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 27/3/1965 Πρόκριση επί Chelsea στον Τελικό F.A Cup
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com