Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 26/3/1983 Κατάκτηση League Cup επί Manchester Utd (vid)

Σαν σήμερα: 26/3/1983 Κατάκτηση League Cup επί Manchester Utd (vid)

Την 3η διαδοχική κατάκτηση League Cup θα πετύχαιναν οι Reds του Bob Paisley σαν σήμερα, με αντίπαλο την Manchester Utd στο Wembley.

Οι Κόκκινοι με τον Bob Paisley για τελευταία χρονιά στον πάγκο τους, θα βρεθούν πίσω στο σκορ με γκολ του Norman Whiteside μόλις στο 12′. Οι Reds θα ισοφαρίσουν με τον Alan Kennedy στο 75′, οδηγώντας έτσι τον Τελικό στην παράταση.

Εκεί θα μιλήσει η φυσική κατάσταση των Κόκκινων που φάνηκε καλύτερη των αντιπάλων τους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν αμοιβαία θέσεις στους  Frank Stapleton και Gordon McQueen (ο Frank Stapleton έπαθε κράμπα κι αναγκάστηκε να παίξει κεντρικός αμυντικός στην θέση του Gordon McQueen, που πέρασε στην επίθεση).

Στο 98′ ο Ronnie Whelan θα στείλει με ωραίο σουτ την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Gary Bailey, δίνοντας έτσι τη νίκη και το τρόπαιο στους Κόκκινους. Να σημειωθεί ότι ο Ronnie Whelan είχε σκοράρει 2 γκολ και στον τελικό της προηγούμενης χρονιάς!

Στην απονομή, οι παίκτες έβαλαν τον Bob Paisley μπροστά, ώστε να σηκώσει αυτός πρώτος το τρόπαιο, καθώς ήταν η τελευταία του χρονιά ως manager των Reds.

Στο Wembley κόπηκαν 99.304 εισιτήρια και διαιτητής ήταν ο G. Courtney.

Απολαύστε παρακάτω στιγμιότυπα και τα γκολ του 3ου στη σειρά Τελικού League Cup που κέρδισαν οι Reds:

Σαν σήμερα: 26/3/1983 Κατάκτηση League Cup επί Manchester Utd
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com