Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 24/3/2002 Δραματική νίκη επί Chelsea στο Anfield (vid)

Σαν σήμερα: 24/3/2002 Δραματική νίκη επί Chelsea στο Anfield (vid)

Μία δραματική νίκη στο τέλος της συνάντησης θα έπαιρναν σαν σήμερα οι Reds του Gerard Houllier στο Anfield, με αντίπαλο την Chelsea στο πρωτάθλημα.

Σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερης βαθμολογικής σημασίας για τους Κόκκινους, αντιμετώπιζαν τους Blues του Λονδίνου με τα μεταξύ τους παιχνίδια να έχουν πάντα πολύ ενδιαφέρον. Η αναμέτρηση ήταν πολύ καλή με φάσεις και στις δύο εστίες, με την φιλοξενούμενη ομάδα να έχει σπουδαίες ευκαιρίες να σημειώσει γκολ αλλά τον Jerzy Dudek και το οριζόντιο δοκάρι να τους σταματούν, σε όλες τις περιπτώσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Κόκκινοι, μόνο που στάθηκαν πιο εύστοχοι στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του παιχνιδιού. Οι Reds ξεκίνησαν από το κέντρο με τον Didi Hamann να πασάρει στον Jari Litmanen (είχε περάσει στο παιχνίδι στο 84′, στην θέση του Nicolas Anelka) κι αυτός με υπερένταση να πασάρει προς τα αριστερά της ανάπτυξης των Κόκκινων, στον Emile Heskey.

Ο «Αιμίλιος» θα τρέξει με την μπάλα παράλληλα στην γραμμή και με αντίπαλο τον Mario Melchiot ο οποίος του έκλεινε τον χώρο, θα κάνει την σέντρα με το αριστερό (!) του πόδι προς το ύψος του πέναλτι της περιοχής του Carlo Cudicini. Εκεί θα την βρει ο επερχόμενος Vladimir Smicer (είχε μπει αλλαγή στην θέση του Steven Gerrard στο 28′) και με ένα καταπληκτικό δεξί βολέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Carlo Cudicini, «τινάζοντας» τις κερκίδες στον αέρα από τα πανηγύρια των Red fans!!!!

Η νίκη αυτή των Κόκκινων, τους βρήκε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 1 βαθμό περισσότερο από την Manchester Utd και 2 περισσότερους από την Arsenal, η οποία είχε όμως και 2 παιχνίδι λιγότερα.

Σε εκείνο το παιχνίδι βρέθηκαν 44.203 θεατές, ανάμεσά τους και 2 μέλη της νεοσύστατης τότε Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool (η οποία διαδέχθηκε τον παλιό Σύνδεσμο), με θέσεις πίσω από τέρμα που σημειώθηκε το μοναδικό γκολ της συνάντησης!

Παρακάτω στο 1:10′:10″ του video μπορείτε να δείτε το γκολ των Reds σε μία μοναδική περιγραφή. Αν δεν σας ανοίγει απ’ ευθείας, μπορείτε να το δείτε εδώ:

Σαν σήμερα: 24/3/2002 Δραματική νίκη επί Chelsea στο Anfield
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com