Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Xabi Alonso εξηγεί τον τρόπο παιχνιδιού του στη Liverpool

Ο Xabi Alonso εξηγεί τον τρόπο παιχνιδιού του στη Liverpool

Ο Xabi Alonso κάνει πλέον τα πρώτα του βήματα στην προπονητική με την Real Sociedad B’ και μίλησε στο The Coaches Voice, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στον τρόπο παιχνιδιού του στην Liverpool, με την οποία και κατέκτησε το Uefa Champions League.

Για το σύστημα που χρησιμοποιούσε ο Rafa Benitez και την αλλαγή στη θέση του:

“ Με τον Rafa συνηθίζαμε να παίζουμε 4-2-3-1 στην Liverpool. Εγώ συνήθως έπαιζα ως το αριστερό εξάρι και έπρεπε να μάθω καλά το παρτενέρ μου. ”

“ Έπρεπε να αλλάξω λίγο το στυλ μου και τον ρόλο μου, ανάλογα με τον παίκτη που έπαιζε μαζί μου και το δεκάρι που αγωνιζόταν. Όταν έπαιζα με τον Steven Gerrard, ήξερα πως έπρεπε να παραμένω στην θέση μου και εκείνος έκανε πιο επιθετικές κούρσες, ενώ έπαιζα με διαφορετικό τρόπο όταν αγωνιζόμασταν με τρίγωνο. ”

“ Όταν έπαιζα με τον Mascherano τα τελευταία χρόνια, ο Javier έμεινε περισσότερο στην θέση του, ήταν ανταγωνιστικός και πρόσεχε την άμυνα, αλλά δεν ανέβαινε τόσο στην επίθεση, με αποτέλεσμα να έπρεπε να παίζω εγώ λίγο πιο μπροστά και κοντά στον Stevie (Gerrard) και στον Fernando (Torres). Προσπαθούσα να βρίσκομαι καλά μαζί τους. ” Εξηγεί ο Xabi Alonso.

“ Αυτός ήταν ο επιθετικός μου ρόλος. Προσπαθούσα να δίνω την μπάλα στα άκρα και να δίνω την μπάλα και κοντά και μακριά. Έψαχνα να βρω το κενό και δεν προσπαθούσα απλά να στείλω την μπάλα 20 μέτρα μακριά. ”

“ Είχαμε μεγάλη ένταση στο παιχνίδι μας και αυτό δούλεψε καλά λόγω της πολύ καλής συνεργασίας του Stevie με τον Fernando, καθώς και την δική μου με τον Mascherano που ήταν καλή. ”

“ Η συνεργασία επίσης του Carra και του Agger δούλευε πολύ καλά. Είχαμε πολύ ανταγωνιστικά ακραία μπακ με τους Arbeloa και Aurelio, ενώ διαθέταμε και τους Riera και Kuyt. Είχαμε μια πολύ σταθερή ομάδα που μπορούσε να κερδίσει τον οποιονδήποτε. ”

Alonso και Gerrard στα χρόνια τους στη Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com