Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 23/3/1973 Γεννιέται ο Jerzy Dudek (vid)

Σαν σήμερα: 23/3/1973 Γεννιέται ο Jerzy Dudek (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα το 1973 στο Rybnik, ο Πολωνός διεθνής πρώην τερματοφύλακας των Κόκκινων, Jerzy Henryk Dudek.

Ο Jerzy Dudek θα ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του «περιπέτεια» στα 12 του χρόνια με την Górnik Knurów, για να βρεθεί 6 χρόνια αργότερα να αγωνίζεται με τα χρώματα της Concordia Knurów στην 3η κατηγορία της Πολωνίας. Εκεί θα κάνει ένα ρεκόρ 416 λεπτών χωρίς να δεχθεί γκολ.

Το 1996 θα μετακινηθεί στην Ολλανδία για λογαριασμό της Feyenoord, όπου και θα μείνει μέχρι το τέλος του Αυγούστου του 2001. Από εκεί θα μετεγγραφεί στους Reds του Gerard Houllier, ο οποίος ήθελε να αντικαταστήσει τον Sander Westerveld, με το ποσό της μετεγγραφής του στους Κόκκινους, να φθάνει τα 4,85 εκ. λίρες.

Στα 6 χρόνια που έμεινε στους Reds, θα συμπληρώσει 186 εμφανίσεις, πολλές από αυτές να είναι αξιομνημόνευτες! Θα ψηφιστεί Man of the Match στον Τελικό του League Cup 2003 με αντίπαλο την Manchester Utd, αλλά κυρίως θα τον θυμούνται ασφαλώς για τον τελικό της Πόλης του 2005 για τις αποκρούσεις του στα πέναλτι, που έδωσε το 5ο Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών στους Reds.

Το καλοκαίρι του 2007 κι έχοντας χάσει την θέση του βασικού τερματοφύλακα από τον Pepe Reina, θα αποφασίσει να μετακινηθεί στην Μαδρίτη για λογαριασμό της Real, παρ’ όλο που ήξερε πως θα είχε κι εκεί λίγες πιθανότητες να γίνει ο βασικός τους goalkeeper.

Ας θυμηθούμε τις μαγικές στιγμές του Jerzy Dudek από τον απίστευτο Τελικό της Πόλης:

Σαν σήμερα: 23/3/1973 Γεννιέται ο Jerzy Dudek
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com