Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Carragher: «Η επανέναρξη του ποδοσφαίρου θα σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο»

Carragher: «Η επανέναρξη του ποδοσφαίρου θα σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο»

O θρύλος της Liverpool, Jamie Carragher, έδωσε τις σκέψεις του για το πώς θα είναι το ποδόσφαιρο όταν θα επιστρέψει τελικά.

Όλη η δράση της Premier League αναβλήθηκε αυτό το μήνα εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, θέτοντας τους Reds σε αναμονή για τον τίτλο.

Την Πέμπτη, σε κοινή δήλωση που εξέδωσε η Premier League, η EFL και η FA ανακοινώθηκε ότι όλα τα ποδοσφαιρικά ποδοσφαίρου στην Αγγλία θα αναβληθούν μέχρι τις 30 Απριλίου το νωρίτερο.

Αντιδρώντας στην παράταση της αναβολής, στην στήλη του για το Telegraph, ο Carragher δήλωσε: «Υπάρχουν πολλά εκατομμύρια οπαδών που, όπως και εγώ, δεν μπορούν να σκεφτούν έναν κόσμο χωρίς ποδόσφαιρο.

«Γεννηθήκαμε σε μια κοινωνία όπου το ποδόσφαιρο διαμορφώνει την ταυτότητά μας και όπου η ευκαιρία να ακολουθήσουμε μια ομάδα, μας διεγείρει, μας ολοκληρώνει ή μας εξοργίζει. Ειναι πέρα από μια απλή ψυχαγωγία, γι ‘αυτό και επιστρέφουμε, σεζόν με την σεζόν, με τις καλές στιγμές και τις κακές.

«Κάθε φορά που μια ομάδα κερδίζει έναν τίτλο πρωταθλήματος, ένα κύπελλο ή προάγεται, πόσο συχνά θα ακούσετε έναν οπαδό να λέει ότι είναι «η μεγαλύτερη στιγμή πέρα από τη γέννηση των παιδιών»; Θα γελούν όταν το λένε, αλλά το εννοούν. Για ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας μας, οι δρόμοι για τους τελικούς και το κοινό αίσθημα χαράς στη νίκη είναι πραγματικά οι πιο αξιομνημόνευτες εμπειρίες της ζωής μας.

«Ομοίως, όταν οι ομάδες μας απειλούνται λόγω υποβιβασμού ή οικονομικού άγχους, η αντίδραση των οπαδών – από την αγωνία όταν οι κάμερες καταγράφουν τα δάκρυα τους, στη μανία των διαδηλωτών που δείχνουν εναντίον μιας ανίκανης διοίκησης – υπογραμμίζει πόσο βαθιά το παιχνίδι μας επηρεάζει.

«Όταν το ποδόσφαιρο σταμάτησε την περασμένη εβδομάδα και οι μέρες περνούσαν με όλο και πιο προφανές ότι δεν θα συνεχιστεί για αρκετούς μήνες, πρέπει να ομολογήσω ότι ένιωθα λίγο χαμένος.

Ο πρώην αμυντικός των Reds συνέχισε: «Ομοίως, βλέπω τους επόμενους μήνες ως μια ευκαιρία, των οποίων όπως, αν και ανεπιθύμητα, η γενιά μας δεν μπορούσε ποτέ να σκεφτεί.

«Όποτε γίνει το επόμενο παιχνίδι στο αγγλικό ποδόσφαιρο – όποιος συμμετέχει – αυτό θα σημαίνει ότι η χώρα είναι σε καλό δρόμο. Η κοινή αίσθηση ανακούφισης, πρόβλεψης, εορτασμού θα είναι κάτι που δεν θα έχουμε ξαναζήσει.

«Όταν η επόμενη σέντρα γίνει, θα συμβολίσει την επιστροφή μας στην ομαλότητα, το ποδόσφαιρο θα σταματήσει να φαντάζει τόσο ασήμαντο, θα έχει σημασία για τον κόσμο περισσότερο από ποτέ».

Η πιθανότητα του κεκλεισμένων των θυρών παραμένει μεγάλη.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com