Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 20/3/2005 Νίκη στο Merseyside derby για… 4η θέση (vid)

Σαν σήμερα: 20/3/2005 Νίκη στο Merseyside derby για… 4η θέση (vid)

Τη νίκη σε ένα ακόμα Merseyside derby θα πάρουν οι Reds του Rafa Benitez σαν σήμερα, στην τότε προσπάθειά τους να πιάσουν τους γείτονές τους στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι για τους Κόκκινους δεν ξεκίνησε και με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού μόλις στο 21′ ο Stephen Warnock θα δώσει την θέση του στον Antonio Nunez λόγω τραυματισμού. Οι Reds παρ’ όλα αυτά θα προηγηθούν με γκολ του Steven Gerrard στο 27′ από ασίστ του Didi Hamann. Στο 32′ οι Κόκκινοι θα διπλασιάσουν τα τέρματά τους με κεφαλιά του Luis Garcia.

Κι ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν πρίμα για τους Reds, θα χάσουν λόγω τραυματισμού τους Didi Hamann στο 40′ (στην θέση του πέρασε ο Igor Biscan) και  Fernando Morientes στο 43′ (στη θέση του ο Vladimir Smicer). Ήταν η πρώτη φορά που θα συνέβαινε στους Κόκκινους να κάνουν και τις 3 αλλαγές τους στο πρώτο ημίχρονο, σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Reds κοίταξαν πως να προστατεύσουν το προβάδισμα του πρώτου ημιχρόνου και με δεδομένο ότι έπαιζαν στην ουσία με 10 παίκτες, καθώς ο Luis Garcia είχε πρόβλημα στο αστράγαλο από το τέλος της 1ης περιόδου. Από το 77′ μάλιστα, θα έπαιζαν με ακόμα ένα αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Milan Baros για σκληρό μαρκάρισμα στον Alan Stubbs (77′).

Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να ξαναμπούν στο παιχνίδι αλλά το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μειώσουν με τον Tim Cahill στο 82′. Έτσι με τη νίκη τους αυτή (ήταν η υπ΄αριθμόν 150 στο Anfield επί εποχής Premier League) οι Κόκκινοι μείωσαν την βαθμολογική απόσταση από τους γείτονες στους 4 βαθμούς, στην διεκδίκηση της 4ης προνομιούχου θέσης, που οδηγούσε τότε στα προκριματικά των Ομίλων του Champions League.

Στο Anfield κόπηκαν 42.224 εισιτήρια και διαιτητής ήταν ο Rob Styles.

Στο 12′:12″ του παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε τα γκολ των Reds σε εκείνο το Merseyside derby. Σε περίπτωση που δεν σας ανοίγει το link, μπορείτε να τα δείτε εδώ:

Σαν σήμερα: 20/3/2005 Νίκη στο Merseyside derby για… 4η θέση
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com