Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 19/3/1966 Γεννιέται ο Nigel Clough (vid)

Σαν σήμερα: 19/3/1966 Γεννιέται ο Nigel Clough (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα το 1966 στο Sunderland, ο Άγγλος διεθνής πρώην μεσοεπιθετικός των Reds, Nigel Howard Clough.

Στους Κόκκινους θα μετεγγραφεί τον Ιούνιο του 1993 από την Nottinhgam Forest, έναντι του ποσού των 2,275 εκ. λιρών, με την μετεγγραφή του να είναι από τις πιο ακριβές του Συλλόγου μας τότε. Ήταν προσωπική επιλογή του Graeme Souness, ο οποίος επωφελήθηκε από την επιθυμία του Nigel Clough να μην ακολουθήσει τη Nottinhgam Forest στην Championship όταν και υποβιβάστηκε στο τέλος της χρονιάς, θέλοντας να συνεχίσει να παίζει σε υψηλό επίπεδο.

Θα κάνει ονειρικό ντεμπούτο στις 14 Αυγούστου με δύο γκολ εναντίον της Sheffield Wednesday, αλλά η συνέχεια της παρουσίας του στους Κόκκινους θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για εκείνον καθώς ο Souness θα απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία του Συλλόγου τον Ιανουάριο του 1994 και με τον Roy Evans που τον διαδέχθηκε να δίνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον 18χρονο νεαρό τότε Robbie Fowler, δίπλα στον Ian Rush.

Στα 2,5 χρόνια που θα παραμείνει στο Anfield, θα συμπληρώσει 44 εμφανίσεις με την Κόκκινη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις, στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 9 φορές.

Στους Red fans θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη τους, η εμφάνιση του κόντρα στην Manchester Utd στο Anfield τον Ιανουάριο του 1994, όταν οι Κόκκινοι ήταν πίσω στο σκορ 0-3 πριν καν συμπληρωθούν 30′ αγώνα και με 2 δικά του γκολ, σήμανε την αντεπίθεση για τους Reds στο τελικό 3-3 εκείνο το βράδυ.

Τον Ιανουάριο του 1996 θα μετακινηθεί στο Manchester για λογαριασμό της City, με την μετεγγραφή του να φθάνει το 1,5 εκ. λίρες.

Απολαύστε παρακάτω τα 2 γκολ του Nigel Clough με την Κόκκινη φανέλα κόντρα στους «αιώνιους»:

Εδώ στο ντεμπούτο του με τους Κόκκινους κόντρα στην Sheffield Wednesday:

Σαν σήμερα: 19/3/1966 Γεννιέται ο Nigel Clough

 

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com