Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 19/3/2002 Πρόκριση επί Roma στην επιστροφή Houllier (vid)

Σαν σήμερα: 19/3/2002 Πρόκριση επί Roma στην επιστροφή Houllier (vid)

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League θα εξασφάλιζαν οι Reds σαν σήμερα, με αντίπαλο την Roma στο Anfield, στην επιστροφή του Gerard Houllier στον πάγκο της Ομάδας.

Οι Κόκκινοι χρειάζονταν τη νίκη, για να πάρουν αυτή την πρόκριση από την 2η φάση των ομίλων του Champions League, όπως διεξήχθη τότε για δύο χρονιές η διοργάνωση. Παράλληλα ήθελαν να γιορτάσουν και την επιστροφή του προπονητή τους Gerrard Houllier στον πάγκο της ομάδας, μετά την απουσία του για πέντε ολόκληρους μήνες λόγω εγχείρισης στην καρδιά. Ο Houllier είχε αναγκαστεί να διακομισθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο στο ημίχρονο του αγώνα με την Leeds, τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και από τότε το βάρος είχε πέσει στις πλάτες του Phil Thompson.

Οι Reds μπήκαν πολύ δυνατά και αποφασιστικά στο παιχνίδι, έχοντας την τύχη να προηγηθούν πολύ νωρίς στο σκορ. Μόλις στο 6′ ο Danny Murphy θα ανατραπεί από τον Marcos Assunçao μέσα στην περιοχή και ο Νορβηγός διαιτητής R. Pedersen, έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Εκτελεστής ο Jari Litmanen στο 7′ και 1-0 για τους Κόκκινους, που έβλεπαν την πρόκριση να τους χαμογελάει.

Τη νίκη των Κόκκινων θα σφραγίσει με κεφαλιά του ο Emile Heskey στο 63′, από σέντρα του Danny Murphy σε εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή των Ρωμαίων. Έτσι οι Reds έδωσαν την πρόκριση ως το καλύτερο δώρο καλωσορίσματος στον Γάλλο προπονητή τους!

Στο Anfield και στη Main Stand, βρέθηκαν ανάμεσα σε 41.974 φίλους της Ομάδας μας και 2 μέλη της νεοσύστατης Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool, τα οποία έκανα παρουσίαση στους υπεύθυνους του Συλλόγου για τις δραστηριότητες της νέας κίνησης Φίλων της Ομάδας στη χώρα μας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 19/3/2002 Πρόκριση επί Roma στην επιστροφή Houllier
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com