Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 14/3/1981 «X» ο 1ος Τελικός League Cup με West Ham (vid)

Σαν σήμερα: 14/3/1981 «X» ο 1ος Τελικός League Cup με West Ham (vid)

Ισόπαλος θα έρθει ο πρώτος Τελικός League Cup σαν σήμερα ανάμεσα σε Liverpool και West Ham Utd, μετά και την λήξη της παράτασης, οδηγώντας τις δύο ομάδες σε επαναληπτικό παιχνίδι.

Οι Κόκκινοι θα παραταχθούν εκείνη την μέρα στον αγωνιστικό χώρο για πρώτη φορά με αρχηγό τους τον Ray Kennedy, στην θέση του τραυματία Phil Thompson, τον οποίο αγωνιστικά αντικατέστησε στην αρχική 11άδα ο Colin Irwin. Στην αρχική 11άδα επίσης ξεκίνησε ο βετεράνος Steve Heighway, ο οποίος αντικατέστησε τον David Johnson, ο οποίος αποκλείστηκε από την αποστολή μισή ώρα μόλις πριν από το παιχνίδι, λόγω ίσως στον λάρυγγα.

Το παιχνίδι ήταν δύσκολο και για τις δύο ομάδες, που δεν βρήκαν δίχτυα στα 90′ της κανονικής διάρκειας κι έτσι οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί οι Reds θα προηγηθούν με γκολ που σημείωσε με το δεξί (!) του πόδι ο Alan Kennedy στο 118′ κι ενώ ο Sammy Lee ήταν ξαπλωμένος στο χορτάρι μέσα στην περιοχή του Phil Parkes σε θέση off side αλλά χωρίς συμμετοχή στο γκολ.

Τα Σφυριά δεν τα παράτησαν κι ευτύχησαν να κερδίσουν πέναλτι στην λήξη της παράτασης, σε χέρι του Terry McDermott. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ray Stewart στο 120′, στέλνοντας τις δύο ομάδες σε επαναληπτικό αγώνα στο Villa Park, τρεις εβδομάδες αργότερα.

Στο Wembley εκείνο το απόγευμα Σαββάτου βρέθηκαν 100.000 θεατές και διαιτητής συνάντησης ήταν ο Ουαλός C. Thomas.

Ακολουθούν τα στιγμιότυπα και τα γκολ του Τελικού:

Σαν σήμερα: 14/3/1981 «X» ο 1ος Τελικός League Cup με West Ham
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com