Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 7/3/2000 Χρίζεται Μέλος της ΒΕ ο Roger Hunt (vid)

Σαν σήμερα: 7/3/2000 Χρίζεται Μέλος της ΒΕ ο Roger Hunt (vid)

Σαν σήμερα ο πρώην επιθετικός της Liverpool Roger Hunt, παίρνει αρκετά αργότερα από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην εθνική Αγγλίας του 1966, την τιμητικότατη διάκριση MBE (Member of British Empire)

Λένε πως η δουλειά του επιθετικού είναι να πετυχαίνει γκολ. Αν λοιπόν αυτό είναι το μοναδικό ζητούμενο, τότε o Roger Hunt δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να καυχιέται γι’ αυτό, καθώς είναι ο ποδοσφαιριστής που κατέχει το ρεκόρ περισσότερων τερμάτων για τη Liverpool στο πρωτάθλημα. Μάλιστα μέχρι την έλευση του Ian Rush, ο Hunt ήταν ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τους Reds.

Ο Hunt ήταν γρήγορος, δυνατός και πάντα προσπαθούσε να κάνει το κάτι παραπάνω για την ομάδα, ακόμα κι όταν οι δυνάμεις του έδειχναν να τον εγκαταλείπουν. Θα πετύχει 245 γκολ στο Αγγλικό πρωτάθλημα και συνολικά 404 σε όλες τις διοργανώσεις. Αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ για 8 συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους, με την πιο παραγωγική να είναι το 1962 όπου πετυχαίνει 41 γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένων 5 hat-trick!!! Το 1964 κατακτά το πρωτάθλημα, επίτευγμα που θα επαναλάβει το 1966.

Το 1966 θα σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, όντας ο μοναδικός Άγγλος παίχτης της Liverpool που έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο. Με την εθνική Αγγλίας είχε 34 συμμετοχές.

Όταν στις 11 Απριλίου 1972  το Anfield θα πει αντίο στον Hunt, το γήπεδο θα είναι ασφυκτικά γεμάτο ώρες πριν τον αγώνα, με 56.000 οπαδούς να αποδίδουν φόρο τιμής στον μεγάλο επιθετικό. Κάποιοι παλιοί οπαδοί των Reds θα σας πουν πως έξω απ’ το γήπεδο υπήρχαν τουλάχιστον άλλοι 10.000.

Το 2006 μπήκε στο hall of fame των παικτών που έχουν παίξει στην Αγγλία ενώ το όνομα του βρίσκεται μέσα στους 100 παίκτες (συγκεκριμένα στην 13η θέση)  που «ταρακούνησαν» το KOP» όπως είναι ο τίτλος της ψηφοφορίας των οπαδών των «Κόκκινων» στο επίσημο site της ομάδας!

Απολαύστε παρακάτω ένα μικρό αφιέρωμα στον Roger Hunt:

Σαν σήμερα: 7/3/2000 Χρίζεται Μέλος της ΜΒΕ ο Roger Hunt
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com