Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Benitez: «Στην τελευταία μου χρονιά στη Liverpool είχαμε μόνο £17 εκ. για μεταγραφές»

Benitez: «Στην τελευταία μου χρονιά στη Liverpool είχαμε μόνο £17 εκ. για μεταγραφές»

Ο Rafael Benitez αναφέρει ότι η μεγάλη διαφορά μεταξύ του χρόνου του ως επικεφαλής της Liverpool και της τρέχουσας τεχνικής ηγεσίας του Jurgen Klopp είναι ότι οι Reds δεν αναγκάζονται να πουλήσουν τα κορυφαία αστέρια τους για να φέρουν νέο αίμα.

O Klopp βρίσκεται στα πρόθυρα να τερματίσει την 30ετή αναμονή της ομάδας για έναν τίτλο πρωταθλήματος, με τους Reds να συνεχίζουν την επιτυχία του Champions League της περασμένης σεζόν με μια σχεδόν άψογη εκστρατεία της Premier League το 2019/20

Αν και έχασαν στη Watford το Σαββατοκύριακο, εξακολουθούν να είναι 22 βαθμούς μπροστά και τέσσερις νίκες μακριά από τον τίτλο, κάτι που ο Benitez – του οποίου η μεγαλύτερη επιτυχία με τους Reds ήταν το Champions League που εξασφάλισε στην Κωνσταντινούπολη το 2005 – σχεδόν πέτυχε στην εποχή 2008/09, όταν η πλευρά του τερμάτισε δεύτερη, τέσσερους βαθμούς πίσω από τη Manchester United του Sir Alex Ferguson.

Οι κόκκινοι έχασαν τον Xabi Alonso που πήγε στη Real Madrid το καλοκαίρι και όταν ο Benitez έφυγε το 2011 τον ακολούθησαν οι Javier Mascherano και Fernando Torres, καθώς ο σύλλογος ήταν υπό την διοίκηση των μη δημοφιλή – και τελικά ακατάλληλους – ιδιοκτήτες Tom Hicks και George Gillett.

Ο Klopp δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα με τους κορυφαίους παίκτες του υπό την ιδιοκτησία της Fenway Sports Group αν και ο Benitez βλέπει τη διαφορά τώρα.

«Δεν είχαμε λεφτά», είπε στη Marca.

«Ο προϋπολογισμός μας για μετεγγραφές το έτος πριν φύγω ήταν 17 εκατομμύρια ευρώ και έτσι δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός.

«Είχαμε προσπαθήσει να πουλήσουμε και να αγοράσουμε, ήταν ο μόνος τρόπος να πλησιάσουμε τους ανταγωνιστές μας.

«Αυτή η (τρέχουσα) ομάδα είχε δύο ή τρία χρόνια πολύ καλών επενδύσεων και πολλές επιτυχημένες μετεγγραφές.

«Εκτός από αυτό, υπάρχει ένας προπονητής του οποίου η γνώμη εκτιμάται από τους ιδιοκτήτες.»

O Rafa Benitez με τον Jurgen Klopp στο St James’ Park, την προτελευταία αγωνιστική της περσινής χρονιάς.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com