Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Atletico Madrid – Liverpool (preview)

Atletico Madrid – Liverpool (preview)

Η φάση των 16 του Uefa Champions League ξεκινάει και η Liverpool φιλοξενείται στο Wanda Metropolitano από την Atletico Madrid το βράδυ της Τρίτης στις 22:00 ώρα Ελλάδος στον πρώτο αγώνα.

Η Liverpool προκρίθηκε ως πρώτη από τον πέμπτο όμιλο με 13 βαθμούς και η Atletico δεύτερη από τον τέταρτο με 10 βαθμούς, πίσω μόνο από την Juventus.

Η ψυχολογία της ομάδας του Jürgen Klopp είναι όπως πάντα στα ύψη, μετά και τη νέα νίκη κόντρα στην Norwich και οι Πρωταθλητές Κόσμου θέλουν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο κιόλας ματς με νίκη στη Μαδρίτη.

Κανένα νέο πρόβλημα τραυματισμού δεν υπάρχει για τον Γερμανό τεχνικό, καθώς μόνο ο Shaqiri δεν έχει ακολουθήσει την ομάδα στην Ισπανία, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Takumi Minamino, ο οποίος έχει δηλωθεί στην λίστα.

Στην αρχική ενδεκάδα θα επιστρέψει ο Sadio Mane, που έδειξε πως είναι πανέτοιμος με το γκολ του στο Carrow Road, όπως και ο Fabinho μετά την απουσία από το αρχικό σχήμα στον αγώνα του Σαββάτου με τα Καναρίνια.

Alisson Becker, Virgil van Dijk, Joe Gomez, Andrew Robertson, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Gini Wijnaldum, Mo Salah και Bobby Firmino θα διατηρήσουν την θέση τους στο αρχικό σχήμα για τους Reds που θέλουν να κατακτήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βαρύτιμο Ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Η αντίπαλος των Reds, Atletico Madrid προέρχεται από το ισόπαλο 2-2 στην έδρα της Valencia το βράδυ της Παρασκευής και έχει πανηγυρίσει μόλις μια νίκη σε πρωτάθλημα και κύπελλο μέσα στο 2020, κόντρα στην Granada με σκορ 1-0.

Προβληματίζει αρκετά με την απόδοσή της και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της La Liga με 40 βαθμούς, δηλαδή 13 πίσω από την πρωτοπόρο, Real Madrid.

Ο Diego Simeone δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Joao Felix και Kieran Trippier, αλλά ο Diego Costa επέστρεψε την Δευτέρα στις προπονήσεις μετά από ένα μεγάλο διάστημα. Αμφίβολος παραμένει ο Hector Herrera, λόγω ίωσης.

Θα είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο ομάδων από το Europa League του 2010.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Szymon Marciniak.

Στατιστικά στοιχεία:

  • Οι δύο ομάδες έχουν να συναντηθούν από την σεζόν 2008-09 στο Champions League, όταν και οι δύο αγώνες έληξαν ισόπαλοι με 1-1.
  • Χωρίς νίκη είναι η Liverpool στις 5 τελευταίες της επισκέψεις στην Ισπανία.
  • Δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας στην φάση knockout του Uefa Champions League η Atletico Madrid με τον Diego Simeone στον πάγκο της.
  • Οι Reds δεν έχουν κερδίσει ποτέ 3 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια στο Uefa Champions League (το έχουν κάνει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών).
  • Ο Sadio Mane έχει 10 γκολ σε 14 αγώνες στην φάση knockout της Κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
  • Mo Salah και Bobby Firmino έχουν αγωνιστεί σε 31 από τα 32 παιχνίδια της ομάδας στη διοργάνωση από τη σεζόν 2017-18.
Για το διπλό στην Ισπανία οι Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com