Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 14/2/1996 «Φεύγει» από κοντά μας ο Bob Paisley (vid)

Σαν σήμερα: 14/2/1996 «Φεύγει» από κοντά μας ο Bob Paisley (vid)

Σαν σήμερα το 1996 φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, ο άνθρωπος που συνέδεσε όλη του τη ζωή με τη Liverpool & έγινε ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Bob Paisley.

Σαν ποδοσφαιριστής ο Bob Paisley αγωνίστηκε μόνο στη Liverpool από το 1939 ως το 1954 για να την αναλάβει ως προπονητής είκοσι χρόνια αργότερα, αντικαθιστώντας τον άλλο μεγάλο Bill Shankly και να κατακτήσει με αυτήν πολλούς και σημαντικούς τίτλους. Ως παίκτης των Reds θα φορέσει την φανέλα της Ομάδας 277 φορές και θα σημειώσει 16 γκολ διατελώντας και αρχηγός της, κατακτώντας το Πρωτάθλημα την χρονιά 1946/47. Θα περάσει από όλα τα πόστα του τεχνικού επιτελείου ως αυτοδίδακτος φυσιοθεραπευτής (δια αλληλογραφίας παρακαλώ πολύ!), ως προπονητής της δεύτερης ομάδας και ως βοηθός προπονητή, πριν αναλάβει τις τύχες του Συλλόγου.

Την ημέρα που ανέλαβε θα δηλώσει: «Ο Shanks (Shankly) αποφάσισε να σταματήσει και με άφησαν εδώ να προσέχω το μαγαζί, μέχρι να βρεθεί προπονητής. Μέχρι τότε, όμως, κοιτάμε μπροστά και ας προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να συνεχίσουμε αυτό που ο Shanks ξεκίνησε εδώ»

Ο Paisley ήταν ο προπονητής της μεγάλης “Κόκκινης Αρμάδας” του Merseyside που στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 70’ και στις αρχές της δεκαετίας του 80’ κυριαρχούσε στο Νησί, ενώ είχε σημαντικές διακρίσεις και στην Ευρώπη.

Με τον Paisley στον πάγκο από το 1974 ως το 1983, η Liverpool κατέκτησε 6 πρωταθλήματα Αγγλίας, 3 League Cup, 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 1 Κύπελλο UEFA και 1 Super Cup. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε που στα 9 χρόνια ως προπονητής της Liverpool αναδείχθηκε 6 φορές κορυφαίος τεχνικός στην Αγγλία. Στην διάρκεια της θητείας του Bob, οι Reds σημείωσαν ένα ρεκόρ 85 διαδοχικών εντός έδρας αγώνων χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, το οποίο ξεκίνησε στις 7 Φεβρουαρίου του 1978 και σταμάτησε στις 31 Ιανουαρίου του 1981, σχεδόν 3 χρόνια ( !) και το οποίο παραμένει έως και σήμερα.

Η νόσος Αλτσχάιμερ τον «χτύπησε» το 1992. Αργά αλλά σταθερά  άρχισε να τον καταβάλει και να τον νικάει. Έφτασε στο σημείο να μην θυμάται τον δρόμο από το Anfield προς το σπίτι του! Από το ένα σπίτι του δηλαδή, στο άλλο. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου του 1996, σε ηλικία 77 ετών, έφυγε από κοντά μας για να συναντήσει τον καλό του φίλο Bill Shankly, τον άνθρωπο που αποφάσισε πως όταν είχε κάνει τον απόλυτα πετυχημένο κύκλο του στους Reds, παρέδωσε την σκυτάλη στον Bob.

Το πόσο αγαπούσε την Liverpool ήταν χαρακτηριστικό στις δηλώσεις του κατά καιρούς. Μνημειώδεις είναι άλλωστε δύο από αυτές: «Αυτός ο σύλλογος υπήρξε η ζωή μου. Θα έβγαινα έξω και θα σκούπιζα τον δρόμο και θα ήμουν περήφανος να το κάνω για την Liverpool, αν μου ζητούσαν να το κάνω» και «Άλλοι μπορεί να κέρδισαν περισσότερα χρήματα από εμένα χάρη στο ποδόσφαιρο, αλλά κανείς δεν το διασκέδασε όσο εγώ»  και το πίστευε, αφού κάθε εμπειρία του με τους Reds ήταν μοναδική.

Στον περιβάλλοντα χώρο του Anfield πλέον, υπάρχει άγαλμα του Bob, σε μία στιγμή της πολύχρονης παρουσίας του στην Ομάδα, τιμώντας έτσι την μνήμη του και την απίστευτη προσφορά του στην Ιστορία του Συλλόγου.

Απολαύστε μια καταπληκτική συνέντευξη του Bob, στο παρακάτω video:

Σαν σήμερα: 14/2/1996 «Φεύγει» από κοντά μας ο Bob Paisley

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com