Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Mane: «Ήθελα να κάνω περήφανο το χωριό μου»

Mane: «Ήθελα να κάνω περήφανο το χωριό μου»

Το ταξίδι του Sadio Mane για να στεφθεί ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ηπείρου του τροφοδοτήθηκε από την υποστήριξη των ανθρώπων πίσω στο χωριό του, στο Bambali.

O παίκτης της Liverpool κέρδισε το βραβείο του Αφρικανικού Παίκτη της Χρονιάς 2019 τον περασμένο μήνα μετά από μια φανταστική χρονιά όπου κέρδισε το Champions League, το Super Cup, το Club World Cup και το Golden Boot της Premier League.

Αλλά αυτό, και όλα τα άλλα επιτεύγματα του Mane, δεν θα ήταν εφικτά χωρίς τη στήριξη της οικογένειας, των φίλων και των φιλάθλων από την γενέτειρά του στη Σενεγάλη.

«Δεν μπορώ να περιγράψω ποσο κινητρο μου δίνουν», είπε στο Liverpoolfc.com. «Πάντα με σπρώχνουν.

«Όταν βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους, σπρώχνεσαι πιο σκληρά για να τους κάνεις υπερήφανους, επειδή είναι η μόνη ικανοποίηση που έχουν γι ‘αυτό. Πρέπει να δώσω πίσω αυτά που έκαναν για μένα.

«Νομίζω ότι ήταν κάτι ιδιαίτερο για το χωριό γιατί στο χωριό είχαμε μερικούς σπουδαίους παίκτες αλλά ποτέ δεν ήταν επιτυχείς.

«Όταν ήρθα στη Γαλλία και εκείνη τη φορά έπαιζα στη δεύτερη κατηγορία, το χωριό δεν είχε ποτέ το κανάλι για να παρακολουθήσει τους αγώνες μου, οπότε όλοι ήταν τόσο ενθουσιασμένοι που με είδαν στην τηλεόραση!

«Προσεύχονταν για μένα κάθε μέρα να με δουν σε αυτό το επίπεδο επειδή θα είναι απλώς περήφανοι. Έτσι όπως συμβαίνουν τα πράγματα και καθώς παίρνω περισσότερο κίνητρα και είναι ενθουσιασμένοι να με δουν να πάω ψηλότερα και ψηλότερα, νομίζω ότι πρέπει να θυσιάσω τον εαυτό μου για να τους κάνω υπερήφανους ».

Ο Mane συνειδητοποίησε μια δια βίου φιλοδοξία, όταν πήρε το ατομικό βραβείο σε τελετή στην Αίγυπτο, μπροστά από τον Mohamed Salah και τον Riyad Mahrez της Αλγερίας.

Όμως, το No.10 αναγνωρίζει επίσης το ρόλο που έπαιξαν οι συμπαίκτες του στην Liverpool για την επίτευξη ενός τέτοιου άθλου.

«Θα ήθελα να πω ότι το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Όταν ήμουν νέος πάντα ονειρευόμουν να είμαι ο καλύτερος και φέτος το πήρα, γι ‘αυτό είμαι πραγματικά χαρούμενος», συνέχισε ο 27χρονος.

«Σίγουρα, ανυπομονώ να κάνω καλά για την ομάδα μου ειδικά και να κερδίσω περισσότερα.

«Ειδικά δεδομένου ότι παίζω για την Liverpool – που είναι πολύ, πολύ, πολύ μεγάλη ομάδα στον κόσμο – κερδίζοντας τρόπαια με την ομάδα μπορεί να σου δώσει κάποιες ευκαιρίες για να κερδίσεις κάποια τρόπαια όπως αυτό.

«Σίγουρα, πρέπει να παίζεις καλά για να κερδίσεις αυτό το βραβείο. Δεν ξέρω αν κάνω καλά, αλλά προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα και για το σύλλογο!»

Μια καταπληκτική σεζόν διανύει ο Sadio Mane.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com