Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Liverpool μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα στο Goodison ή στο Etihad!

Η Liverpool μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα στο Goodison ή στο Etihad!

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στα μέσα του Ιανουαρίου, αλλά όλοι πλέον έχουν καταλάβει πως η φετινή Liverpool θα κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια και μάλιστα με σχετική άνεση.

Μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο στο Goodison Park:

Οι Reds έχουν συγκεντρώσει 64 βαθμούς μετά από 22 αγώνες, κάτι που σημαίνει πως μαζεύουν 2.9 βαθμούς ανά αγώνα, την στιγμή που η Manchester City παίρνει 2.08 πόντους ανά παιχνίδι.

Αν οι δύο ομάδες συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς και τις ίδιες αναλογίες βαθμών/παιχνιδιών, τότε οι Reds μπορούν να κατακτήσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα στις 14 Μαρτίου, δηλαδή όταν θα φιλοξενηθούν στο Goodison Park από την Everton. Για να γίνει αυτό θα πρέπει φυσικά να κερδίσουν τους Toffees.

Το συγκεκριμένο σενάριο φαντάζει αρκετά πιθανό και θα δώσει διπλή χαρά στους Πρωταθλητές Κόσμου, αφού και θα κερδίσουν τους γείτονες, αλλά και θα πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου στο γήπεδό τους, εκεί όπου πέρυσι κόλλησαν στο 0-0.

Ας δούμε όμως και τι συμβαίνει στην περίπτωση που και η Liverpool και η Manchester City κερδίσουν όλα τα υπόλοιπα τους παιχνίδια μέχρι να συναντηθούν στο Etihad:

Οι Reds φιλοξενούνται στο Etihad στις 4 Απριλίου για την 32η αγωνιστική της Premier League και φυσικά υπάρχει η περίπτωση να φτάσει και η ομάδα του Jürgen Klopp και εκείνη του Pep Guardiola μόνο με νίκες στην μεταξύ τους συνάντηση. Μεγάλα σερί νικών έχουν κάνει και οι δύο εξάλλου.

Αν συμβεί αυτό, τότε η Liverpool θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος αν δεν ηττηθεί από τους Cityzens!

Οι Reds μπορούν να εξασφαλίσουν τον τίτλο και από την 28η αγωνιστική:

Μοιάζει απίθανο, αλλά παραμένει ένα σενάριο. Αν η Manchester City και η Leicester χάσουν όλα τους τα παιχνίδια μέχρι και εκείνο της 28ης αγωνιστικής, τότε οι Reds μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα με νίκη κόντρα στην Watford στις 29 Φεβρουαρίου.

Η ομάδα του Klopp είναι έτοιμη να πάρει το πιο γρήγορο πρωτάθλημα στην ιστορία της Premier League:

Η Liverpool, όπως αναφέραμε και πιο πάνω μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο της Premier League στο Goodison Park στις 13 Μαρτίου ή στο Etihad Stadium στις 4 Απριλίου.

Είτε το κατακτήσει στην έδρα της Everton, είτε στης City, είτε σε κάποιο από τα ενδιάμεσα παιχνίδια, θα έχει πάρει το πιο γρήγορο πρωτάθλημα στην ιστορία της Premier League, αφού η Manchester United το είχε εξασφαλίσει στις 14 Απριλίου.

Οι Reds θα σπάσουν και το ρεκόρ των Red Devils, αλλά κατά πάσα πιθανότητα και εκείνο (όχι ημερολογιακό) της Manchester City που το είχε κατακτήσει και μαθηματικά με πέντε παιχνίδια να απομένουν την σεζόν 2017-18.

Η Liverpool οδεύει προς το πρωτάθλημα.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com