Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 18/1/1961 Γεννιέται ο Peter Beardsley (vid)

Σαν σήμερα: 18/1/1961 Γεννιέται ο Peter Beardsley (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Hexham του Northumberland στην Αγγλία, ο Άγγλος διεθνής πρώην ακραίος μεσοεπιθετικός των Κόκκινων, Peter Andrew Beardsley.

Θα ξεκινήσει την καριέρα του στο ποδόσφαιρο από τις Ακαδημίες της Newcastle, για να βρεθεί στην Carlisle United το 1979. Από εέκι θα αποχωρήσει το 1982 για τον Καναδά για λογαριασμό των Vancouver Whitecaps, στους οποίους έκατσε μόλις μία χρονιά κατά την οποία μάλιστε επέστρεψε στην Αγγλία για λογαριασμό της Manchester Utd, καταγράφοντας μόλις 1 επίσημη εμφάνιση σε παιχνίδι League Cup.γ

Τον Σεπτέμβριο του 1983 θα επιστρέψει στην Αγγλία και θα ενταχθεί στη Newcastle Utd, όπου θα παραμείνει για 4 χρονιές. Στους Reds θα τον φέρει ο Kenny Dalglish, σπάζοντας το ρεκόρ μετεγγραφής Άγγλου παίκτη την εποχή εκείνη, αφού πλήρωσε στους Magpies το ποσό των 1,9 εκ. λιρών τον Ιούλιο του 1987.

Στους Κόκκινους θα φορέσει την φανέλα με τον Κορμοράνο 175 φορές, στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 59 φορές. Με τους Reds θα πανηγυρίσει 2 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 1 F.A. Cup & 2 Charity Shields.

Τον Αύγουστο του 1991 θα τον δώσει με μετεγγραφή στην Everton ο Graeme Souness, με το ποσό της μετεγγραφής του να φθάνει το 1 εκ. λίρες.

Απολαύστε ένα ωραίο αφιέρωμα στον Peter Beardsley παρακάτω:

Σαν σήμερα: 18/1/1961 Γεννιέται ο Peter Beardsley
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com