Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Jürgen Klopp εκθειάζει την δουλειά του Vitor Matos

Ο Jürgen Klopp εκθειάζει την δουλειά του Vitor Matos

Ο Jurgen Klopp επαίνεσε τη συμβολή του προπονητή νέων της Liverpool, Vitor Matos, αφού τα νέα του ταλέντα σφράγισαν τη νίκη με 1-0 επί της Everton.

Ο Klopp πέρασε μεγάλο μέρος της συνέντευξης Τύπου του, πριν το ταξίδι του Σαββάτου στην Tottenham, επαινώντας την εμπειρία του προσωπικού του, βοηθώντας τους Curtis Jones, Yasser Larouci και Neco Williams να ‘λάμψουν’ στο derby του Merseyside.

Έκανε εννέα αλλαγές για το παιχνίδι του τρίτου γύρου του FA Cup, με τον Larouci να μπαίνει αλλαγή στο ένατο λεπτό για να αντικαταστήσει τον τραυματισμένο James Milner.

Η Liverpool ταπείνωσε την Everton σε βαθμό που ένα τμήμα οπαδών της επιτέθηκε φραστικά στον διευθυντή ποδοσφαίρου Marcel Brands στο γήπεδο προπόνησής τους αυτήν την εβδομάδα, με το εκπληκτικό γκολ του Jones να ολοκληρώνει μια εξαιρετική εμφάνιση.

Η αύξηση του χρόνου παιχνιδιού για πολλούς νέους των Reds ήρθε μετά το διορισμό του Matos στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ ο Πορτογάλος έχει πάρει τον ρόλο που είχε προηγουμένως ο Pepijn Lijnders.

Αν και ο Klopp έχει από καιρό πειστεί για τη σημασία του Μatos, χρησιμοποίησε τη νίκη του ντέρμπι ως μέσο για να επαινέσει το έργο του.

«Δεν χρειαζόμασταν αυτό το παιχνίδι ως απόδειξη, αλλά το παιχνίδι με την Everton ήταν προφανώς απόδειξη ότι η πρόσληψη του Vitor Matos ήταν μια έξυπνη απόφαση», δήλωσε σε δημοσιογράφους την Παρασκευή.

«Επειδή είναι ο προπονητής αυτών των παιδιών, συν τον Critch, μαζί με τον Alex Inglethorpe στην ακαδημία, όλοι κάνουν μια απίστευτη δουλειά.

«Αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι, τι πρέπει να κάνουν αυτοί οι νέοι; Πρέπει να αναπτυχθούν και πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούν να αναπτυχθούν με τον καλύτερο τρόπο.

«Αυτή τη στιγμή είναι ένα πολύ, πολύ σημαντικό μέρος της ομάδας και κάνουν μια πολύ σημαντική δουλειά στην ομάδα.

«Είχαμε τρεις ή τέσσερις κανονικές προπονήσεις αυτήν την εβδομάδα. Αυτό κάνει μια εξαιρετική εβδομάδα!

«Και πραγματικά σπρώχνουν, δεν συμπεριφέρονται στην προπόνηση σαν έφηβοι. Είναι έφηβοι, αλλά δεν συμπεριφέρονται έτσι.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο βήμα που έκαναν τους τελευταίους πέντε ή έξι μήνες.

«Αλλά από την άλλη πλευρά είναι αρκετά ταπεινοί και καταλαβαίνουν την κατάσταση: περιβάλλονται από μια ομάδα παικτών παγκόσμιας κλάσης, έτσι είναι έτοιμοι να κάνουν αυτά τα βήματα».

Ο Klopp έχει αφεθεί να αντιμετωπίσει πλήθος τραυματισμών υψηλού προφίλ τις τελευταίες εβδομάδες, με τον Fabinho και τον Dejan Lovren να μην εχουν επιστρέψει ακόμα στην προπόνηση, ενώ ο Milner και ο Naby Keita είναι επίσης εκτός.

Ο Joel Matip και ο Xherdan Shaqiri έκαναν την επιστροφή τους νωρίτερα την εβδομάδα, ενώ ο Alex Oxlade-Chamberlain ήταν μόνο κατάλληλος για αναπληρωματικός εναντίον της Everton.

Αυτό ανάγκασε τον Klopp από άποψη ενδεκάδας στο κύπελλο, αλλά απόλαυσε τις επιδόσεις μιας νεαρής πλευράς που ήταν «υπερβολικά ενθουσιασμένη για την ευκαιρία να παίξει».

«[Χρειάζεσαι] τους σωστούς παίκτες και τους σωστούς προπονητές γύρω τους. Έτσι εύκολα «, είπε, όταν ρωτήθηκε για το κλειδί για το τι χρειάζονται οι νεαροί παίκτες για να πετύχουν στη Liverpool.

«Αλλά τώρα είναι πολύ σημαντικό να πούμε, γιατί ξέρω ότι κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι και η Everton έχασε αυτό το παιχνίδι, ότι και οι δύο προκάλεσαν μια μεγάλη έκπληξη.

«Δεν ήταν ασέβεια, δεν ήταν γι ‘αυτό.

«Πρέπει να πούμε 100 % ειλικρινά, πως αν όλοι οι άλλοι παίκτες ήταν έτοιμοι [θα είχαν παίξει], δεν ήταν ένα σχεδιασμένο να παίξουμε με τους νέους εναντίον της Everton.

«Αυτή ήταν η ομάδα μας εκείνη τη νύχτα, η μόνη που μπορούσαμε.

«Το μόνο διαφορετικό ήταν, πραγματικά, το ότι θέλαμε να αισθανθούμε καλά γι ‘αυτό, γιατί θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και είπα στους παικτες πριν:» Θέλω η ομάδα στο γήπεδο να βάλει την Everton όσο το δυνατόν περισσότερο υπό πίεση’.

«Και ήθελα μια ομάδα στην οποία όλοι είναι υπερβολικά ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να παίξουν στο παιχνίδι, και αυτό συνέβη. Το είδα αυτό από το πρώτο δευτερόλεπτο.

«Αν δεν λειτουργήσει, τότε είναι 100% δικό μου λάθος αλλά αν λειτουργήσει, 100% επαίνους στα παιδιά.

«Και αυτή ήταν η κατάσταση που είχαμε και αυτό ήταν που χρησιμοποίησαν».

Αυτή είναι μια απόδειξη για την ταχεία μετάβαση του Matos στη ζωή στην Liverpool, όπου δουλεύει τακτικά με μια «προσωπικό ταλέντων» στο Melwood, διευκολύνοντας την πορεία από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα.

Θα διευκολυνθεί η κατάσταση με τη μετάβαση σε μια νέα εγκατάσταση πολλαπλών χρήσεων στο Kirkby το επόμενο καλοκαίρι, αλλά ο ρόλος του πρώην προπονητή της Porto θα είναι εξίσου σημαντικός για τη ‘μετάφραση’ του ήθους του συλλόγου.

Ο Klopp το συνοψίζει τέλεια: «Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι όποιος είναι μέρος της Liverpool, πρέπει να γεμίσει τη φιλοσοφία μας με ζωή».

Εξαιρετικός από την πρώτη μέρα ο Vitor Matos.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com