Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 10/1/1922 Γεννιέται ο Billy Liddell (vid)

Σαν σήμερα: 10/1/1922 Γεννιέται ο Billy Liddell (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Townhill, Dunfermline της Σκωτίας, ο διεθνής Σκωτσέζος ακραίος επιθετικός των Reds, William Beveridge Liddell, γνωστός ως Billy Liddell.

Θα ξεκινήσει την καριέρα του στο ποδόσφαιρο από τις Kingseat Juveniles & Lochgelly Violet F.C., για να μεταπηδήσει στους Κόκκινους το 1938, σε ηλικία μόλις 16 ετών! Ο Billy έπαιζε κυρίως ως αριστερός ακραίος επιθετικός, αλλά τα κατάφερνε εξ ίσου καλά και στην δεξιά πτέρυγα. Ενίοτε, έπαιξε και στην κορυφή της επίθεσης, όποτε αυτό κρινόταν αναγκαίο από τον προπονητή του.

Στους Κόκκινους θα παραμείνει για τα επόμενα 23 χρόνια της καριέρας του, μέχρι και που σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Σε αυτά τα χρόνια, θα φορέσει 534 φορές την Κόκκινη φανέλα και θα σημειώσει 228 γκολ. Θα στεφθεί μόλις μία φορά Πρωταθλητής Αγγλίας (1947), ενώ να θα είναι μέλος της ομάδας που έπαιξε στον ατυχή τελικό του F.A Cup το 1950.

Παρ’ όλο που στην δεκαετία του ’50 ο Σύλλογος δεν ήταν στην καλύτερη του κατάσταση (έπεσε στην Division 2 & κινδύνεψε με υποβιβασμό στην Division 3) κι ενώ είχε προτάσεις να μετεγγραφεί σε άλλες ομάδες, παρέμεινε πιστός στους Reds, μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Απολαύστε παρακάτω, ένα μικρό αφιέρωμα στον Legend Billy Liddell:

Σαν σήμερα: 10/1/1922 Γεννιέται ο Billy Liddell
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com