Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool – Everton (preview)

Liverpool – Everton (preview)

Πρώτος αγώνας στο φετινό FA Cup για την Liverpool και είναι ένα Merseyside Derby με αντίπαλο την Everton. Οι Reds υποδέχονται τους Toffees στο Anfield στις 18:01 το απόγευμα της Κυριακής για τον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης.

Πολλούς αγώνες έχουν δώσει το τελευταίο διάστημα οι Πρωταθλητές Κόσμου, οπότε ο Jürgen Klopp θα προχωρήσει σε αλλαγές κόντρα στην Everton.

Αναμένεται να δούμε μια αρκετά νεανική σύνθεση από τους Reds και σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι Harvey Elliott, Neco Williams, Curtis Jones, ίσως Rhian Brewster, Adrian, Adam Lallana, Nat Phillips και Divock Origi, ενώ και ο James Milner συγκεντρώνει καλές πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα και ο Takumi Minamino θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο με την Κόκκινη φανέλα ως βασικός.

Τραυματίες παραμένουν οι Fabinho, Dejan Lovren, Joel Matip, Alex Oxlade-Chamberlain, Nathaniel Clyne, Xherdan Shaqiri, ενώ και ο Naby Keita αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού στο ζέσταμα πριν από τον αγώνα με την Sheffield United και σίγουρα θα χάσει το Merseyside Derby.

Η ομάδα του Jürgen Klopp δεν έχει περάσει ποτέ στον πέμπτο γύρο της διοργάνωσης με τον Γερμανό προπονητή στο τιμόνι, ενώ πέρυσι αποκλείστηκαν από την Wolves στον πρώτο τους αγώνα, πραγματοποιόντας και πάλι πολλές αλλαγές.

Για την Everton το FA Cup αποτελεί έναν στόχο και η ομάδα του Carlo Ancelotti θέλει να περάσει από το Anfield και να συνεχίσει ψηλά στην διοργάνωση. Εξάλλου, αυτό ήταν και το τελευταίο τρόπαιο που κατέκτησαν οι Μπλε, πριν από 25 χρόνια.

Με τον Ιταλό τεχνικό, οι Toffees σαφώς και έχουν βελτιωθεί και μετρούν δύο νίκες και μια ήττα. Η ήττα όμως ήρθε στον τελευταίο τους αγώνα κόντρα στην Manchester City την Τετάρτη.

Αμφίβολοι για την αναμέτρηση με τους Reds είναι οι Bernard που τραυματίστηκε επίσης στο ζέσταμα και Delph, αλλά ο Morgan Schneiderlin επιστρέφει στην δράση.

Ο Carlo Ancelotti θα προχωρήσει σε πολύ λιγότερες αλλαγές από τον Jürgen Klopp.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Jonathan Moss.

Στον αγώνα του πρωταθλήματος, η Liverpool είχε διαλύσει την Everton του Marco Silva με 5-2 στις αρχές του περασμένου μήνα και ο Πορτογάλος τεχνικός απολύθηκε μια ημέρα μετά τον αγώνα.

Στατιστικά στοιχεία:

  • Θα είναι η 235η συνάντηση των δύο ομάδων και η 25η για το FA Cup.
  • Οι Reds έχουν κερδίσει 11 από τους προηγούμενους 24 αγώνες κόντρα στους Toffees για το FA Cup.
  • Τέσσερα Merseyside Derby στο Anfield για το FA Cup έχουν λήξει ισόπαλα, αλλά οι Reds κέρδισαν το τελευταίο με 2-1.
  • Αήττητη για 20 συνεχόμενα παιχνίδια είναι η Liverpool κόντρα στην Everton.
  • Ισάριθμες ήττες έχουν οι Reds στα δύο τελευταία τους παιχνίδια για την διοργάνωση.
  • Δεν έχουν όμως ηττηθεί 3 συνεχόμενες φορές στο FA Cup από το 1954.
  • Ο Divock Origi έχει σκοράρει και στις πέντε φορές που έχει αντιμετωπίσει την Everton στο Anfield.
  • Οι Toffees έχουν αποκλειστεί στον τρίτο γύρο 3 φορές στα 5 τελευταία χρόνια.
  • Ο Carlo Ancelotti έχει 7 νίκες σε 12 παιχνίδια κόντρα στην Liverpool.
Να κερδίσουν ξανά την Everton θέλουν οι Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com