Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο ρόλος του Keita στην μεταγραφή του Minamino

Ο ρόλος του Keita στην μεταγραφή του Minamino

Η Liverpool είναι έτοιμη να ανακοινώσει την απόκτηση του Takumi Minamino για 8,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η μεταγραφή φαίνεται να ήρθε απ’το πουθενά καθώς θα γίνει πριν από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και για εναν παίκτη ο οποίος δεν είχε προηγουμένως συνδεθεί ο σύλλογος.

Αλλά στην πραγματικότητα, ο παίκτης ηταν από πολύ καιρό στο ραντάρ της ομάδας και είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από τον υπεύθυνο σύμβουλο της Liverpool, Michael Edwards.

Οι Reds έχουν υπογράψει ήδη δύο αποφοίτους ακαδημίας της Red Bull Salzburg τα τελευταία χρόνια: τους Sadio Mane και Naby Keita.

Ο Mane ήρθε στην Liverpool μέσω της Southampton για 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Keita ήρθε μέσω της RB Leipzig, η οποία ανήκει στην ιδιοκτήτρια της Salzburg, την Red Bull..

Ο Minamino είναι ο πρώτος που έρχεται απευθείας, αλλά η μεταγραφή του Keita στην Liverpool έπαιξε τεράστιο ρόλο στην αποφαση του Ιάπωνα να έρθει στους Reds, οι οποίοι νίκησαν την Manchester United για την υπογραφή του 24χρονου εξτρέμ.

Όταν η Liverpool υπέγραψε τον Keita, ο υπεύθυνος σύμβουλος των Reds, Edwards ανέπτυξε μια σχέση με την ευρύτερη οργάνωση της Red Bull και ειδικά με τον διευθυντή της Salzburg, Christoph Freund.

Από αυτή τη στιγμή η Liverpool έμαθε ότι ο Minamino είχε ρήτρα 8,7 εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιο του, το οποίο ανανεώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από την Αυστριακή ομάδα μέχρι και το 2021.

Η AC Milan, η Borussia Monchengladbach και, όπως προαναφέρθηκε, η Manchester United, παρακολουθούσαν τον εξτρέμ και βρίσκονταν σε  δίλλημα αν θα κάνουν πρόταση αξίας 36 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτησή του.

Η Liverpool, από την άλλη πλευρά, ήξερε ότι δεν χρειάζεται να προτείνει τέτοιο ποσό και ότι θα μπορούσε να πετύχει συμφωνία με ποσό κάτω από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, η σχέση των Reds με την Salzburg φαίνεται τόσο καλή, που ο Freund φαινόταν ευτυχής να πουλήσει έναν άλλο απόφοιτο της ακαδημίας στους Reds.

Ο τεχνικός διευθυντής της Salzburg δήλωσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν συζητήσεις με την Liverpool. Είναι τιμή που μεγάλες ομάδες ενδιαφέρονται για τους παίκτες μας».

Έρχεται στο Anfield ο Minamino.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com