Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 13/12/1972 Νίκη – πρόκριση επί της Dynamo Berlin (vid)

Σαν σήμερα: 13/12/1972 Νίκη – πρόκριση επί της Dynamo Berlin (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Bill Shankly θα κερδίσουν την Dynamo Berlin στο Anfield για το Κύπελλο UEFA και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του 1ου παιχνιδιού, θα περάσουν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Το ματς για τους Κόκκινους ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, όταν Phil Boersma άνοιξε το σκορ μόλις στο 55ο δευτερόλεπτο με κοντινό σουτ μέσα από την μικρή περιοχή και μετά από ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα των Γερμανών Werner Lihsa σε σουτ του Steve Heighway.

Οι Γερμανοί θα ισοφαρίσουν με τον Wolf-Rüdiger Netz στο 8′, μετά από ολιγωρία της άμυνας των Κόκκινων, για να δώσει το προβάδισμα εκ νέου στους Reds ο Steve Heighway στο 25′, με σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο άλλαξε πορεία σε αμυντικό των Γερμανών, πριν καταλήξει στα δίχτυα του Werner Lihsa.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε ρυθμό και ενδιαφέρον όπως το πρώτο, με τους Κόκκινους να σημειώνουν το 3ο τους γκολ με τον John Toshack στο 56′, με σουτ μέσα από την περιοχή, αξιοποιώντας άριστα την πάσα από εκτέλεση φάουλ του Peter Cormack, που έπιασε στον «ύπνο» την γερμανική άμυνα.

Με το τελικό 3-1 και σε συνδυασμό με το 0-0 του παιχνιδιού στο Βερολίνο, οι Reds πήραν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του θεσμού, σε χρονιά που έφθασαν στον τελικό, κατακτώντας το τρόπαιο.

Το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι παρακολούθησαν 34.140 θεατές και διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Βούλγαρος P. Nikolov.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα και τα γκολ του ματς:

Σαν σήμερα: 13/12/1972 Νίκη – πρόκριση επί της Dynamo Berlin
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com