Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > ΤΟ MERSEYSIDE ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ!!!

ΤΟ MERSEYSIDE ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ!!!

Πολύ μεγάλη και πολύ σημαντική νίκη για την Liverpool! Η ομαδάρα του Jürgen Klopp διέλυσε με το εμφατικό 5-2 την Everton, έβαψε το derby ξανά Κόκκινο, αύξησε την διαφορά της από την Leicester ξανά στους 8 βαθμούς και έστειλε τους γείτονες στην ζώνη του υποβιβασμού!

Για τους Reds σκόραραν οι Divock Origi (2), Sadio Mane που είχε και δύο ασίστ, Wijnaldum και Shaqiri, ενώ για τους Toffees βρήκαν δίχτυα οι Keane και Richarlison.

Α’ Ημίχρονο: Με πολλές αλλαγές ξεκίνησε η Liverpool στο Merseyside Derby με την Everton, καθώς ο Jürgen Klopp έδωσε φανέλα βασικού στους Lallana, Shaqiri, Milner και Origi. Μόλις στο πρώτο λεπτό είχαν την πρώτη τους τελική με κεφαλιά του Mane που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Pickford και με την δεύτερη τους στο 6′ άνοιξαν το σκορ με τον Divock Origi! Ο Sadio Mane τον βρήκε με μια εξαιρετική πάσα και ο Βέλγος επιθετικός πέρασε με άνεση τον Pickford και έγραψε το 1-0 προ κενής εστίας. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν και το 2-0 στην επόμενη ευκαιρία που δημιούργησαν στο 18′! Ο Trent Alexander-Arnold βρήκε με μια καταπληκτική πάσα τον Mane, εκείνος κατέβασε άψογα και έκοψε με μια τέλεια πάσα την άμυνα της Everton στα δύο, για να γράψει ο Shaqiri με αριστερό πλασέ το 2-0. Το προβάδισμα δύο τερμάτων των Reds δεν κράτησε όμως για πολύ, γιατί η Everton μείωσε με πολύ καλό τελείωμα του Keane στο 21′ μετά από λάθος του Lovren. Ούτε όμως και το 2-1 έμεινε για πολύ ώρα, διότι οι Reds στο 32′ με τον Divock Origi έκαναν και το 3-1! Ο Dejan Lovren βρήκε τον Origi με μια ασίστ ακριβείας και φυσικά ο Βέλγος killer έκανε ένα εξαιρετικό κοντρόλ και νίκησε τον Pickford με πλασέ. Απογοητευτικό ήταν το σουτ του Iwobi από πλευράς Everton στο 39′, ενώ οι Toffees έχασαν ευκαιρία και στο 44′, όταν ο Dejan Lovren πρόλαβε τον Calvert-Lewin πριν εκείνος βάλει απλά το πόδι του και σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Η Liverpool είχε την διάθεση να τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο μέρος και βρήκε και τέταρτο γκολ με τον Sadio Mane στο 45ο από μια αντεπίθεση. Ο Σενεγαλέζος την ξεκίνησε, για να την τελειώσει ο ίδιος με αριστερό πλασέ που κατέληξε στα δίχτυα του Pickford μετά από ασίστ του Alexander-Arnold. Η ομάδα του Marco Silva δεν είχε πει όμως την τελευταία της λέξη και βρήκε το δεύτερο της γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτο μέρος με τον Richarlison να σκοράρει με τον ώμο του. Ήταν όμως το καλύτερο φετινό ημίχρονο των Reds.

Β’ Ημίχρονο: Στην επανάληψη η πρώτη, όπως και η δεύτερη καλή στιγμή άνηκε στην Everton. Πρώτα με ένα φάουλ του Digne, το οποίο όμως δεν βρήκε εστία και έπειτα με την κεφαλιά του Keane στο 61′ που κατέληξε στην αγκαλιά του Adrian. Ο Adrian μπλόκαρε σταθερά και το σουτ του Davies στο 64′. Στο 73′ έκαναν δύο αλλαγές οι Reds με τους Henderson και Firmino να παίρνουν τις θέσεις των Lallana και Origi και αμέσως μετά απείλησαν με κεφαλιά του Wijnaldum που έφυγε ψηλά, ενώ έχασαν και τεράστια ευκαιρία με τον Sadio Mane στο 81′ εντός περιοχή. Στο 83′ πέρασε και ο Joe Gomez στο ματς και ένα λεπτό αργότερα ο Mane έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όπως έκανε και ο Keane ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα σπαταλώντας ένα τετ α τετ. Η Liverpool τιμώρησε την Everton για τις χαμένες τις ευκαιρίες με γκολ από τον Gini Wijnaldum στο 90′ μετά από εκπληκτική κίνηση και ασίστ του Firmino.

Επόμενος αγώνας για τους Reds το Σάββατο εκτός έδρας με την Bournemouth.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold (Gomez 83′), Lovren, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Lallana (Henderson 73′), Milner, Shaqiri, Origi, Mane (Firmino 73′).

Έμειναν στον πάγκο: Kelleher, Keita, Oxlade-Chamberlain, Salah.

Everton: Pickford, Holgate, Mina, Keane, Sidibe (Bernard 35′), Davies (Schneiderlin 72′), Sigurdsson, Digne, Iwobi, Richarlison, Calvert-Lewin (Kean 60′).

Έμειναν στον πάγκο: Lossl, Baines, Walcott, Tosun.

Ο Shaqiri επέστρεψε με γκολ.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com