Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Hicks: «Το μεγαλύτερο μου λάθος ήταν που εμπιστεύτηκα Gillet»

Hicks: «Το μεγαλύτερο μου λάθος ήταν που εμπιστεύτηκα Gillet»

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Liverpool, Tom Hicks, παραδέχθηκε ότι το μεγαλύτερο λάθος του κατά την αγορά του συλλόγου ήταν να πάρει λανθασμένο συνεργάτη.

Ο Hicks και ο συνιδιοκτήτης George Gillett ανέλαβαν τον σύλλογο το 2007 μετά την εξαγορά των μετοχών του David Moores, αλλά ήταν η σχέση του με τον πρώην συνεργάτη του, τον οποίο ο Hicks λέει ότι ήταν ο καταλύτης για την αποτυχία της θητείας τους στο Anfield.

Στον 50ο όροφο ενός εντυπωσιακού ουρανοξύστη στην καρδιά του Dallas, ο Hicks εμφανίζεται από το γραφείο του: «Ένα γνωστό πρόσωπο από το Liverpool», καθώς με χαιρετάει με μια παραδοσιακά χειραψία που βρίσκεις μόνο στο Texas.

Είχαν περάσει εννέα χρόνια από τότε που καθόμουν σε ένα δικαστήριο του Dallas στις 7 το πρωί, όπου η είδηση ​​»έσκασε» πως είχαν χάσει τον έλεγχο του club μετά την επιτυχημένη απόκτηση απ’τον John Henry, καθώς ένας δικαστής στο Λονδίνο αποφάσισε την αναγκαστική πώληση της ομάδας στη New England Sports Ventures.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Hicks Holdings, διακοσμημένη με μετάλλιο και πλάκα από τον τελικό του Champions League του 2007 στην Αθήνα, καθίσαμε και πάλι για να ανατρέξουμε σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες περιόδους στην ιστορία της Liverpool.

Όταν κοιτάτε πίσω εκείνη την εποχή, τι νιώθετε;

Έχω πολλά συναισθήματα. Απολύτως έκανα κάποια λάθη, έκανα μερικά πράγματα που ήταν πολύ καλά, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα ήταν, πήρα τον λάθος συνεργάτη! Θα έπρεπε να γνώριζα καλύτερα, ήξερα τον George Gillett από προηγούμενες επιχειρηματικές συμφωνίες που είχαμε μαζί, όπου η επιχείρησή μου είχε 85% και η δική του 15% και ήταν αδύνατο να λειτουργήσουμε έτσι. Γιατί λοιπόν να πάω και να μοιραστώ (την Liverpool) 50-50 με αυτόν τον τύπο; Ντροπή μου!

Ήταν πολύ απογοητευτικό γιατί ο Gillett είχε προσωπικά οικονομικά ζητήματα, είχε και άλλα πράγματα, απλώς δεν έβλεπε τα πράγματα με τον τρόπο που τα κοίταζα εγώ τα πράγματα και έτσι, σε μια συμφωνία 50-50, πρέπει να συμφωνείτε ή να έχουμε συνεχώς μια αρνητική κατάσταση. Για παράδειγμα, ήθελα να απαλλαγώ από τον Rick Parry (διευθύνοντα σύμβουλο) από την αρχή και ο George τον προστάτεψε για πάρα πολύ καιρό και νομίζω ότι χάσαμε πολύ έδαφος τότε και ναι ήταν μια ενδιαφέρουσα χρονική περίοδο!

Πώς θα περιγράφατε τη σχέση σας με τους οπαδούς της Liverpool;

Ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος με τους οπαδούς της Liverpool. Είναι οι πιο πιστοί, καλοί οπαδοί που υπάρχουν. Ήταν σπουδαίοι οι πρώτοι έξι μήνες, ήρθαμε στο club τον Μάρτιο και πήγαμε στον τελικό του Champions League τον Μάιο και θυμάμαι να περπατάω γύρω από το γήπεδο, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, με τον γιο μου Tommy και οι οπαδοί φώναζαν όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα σε μας αλλά φυσικά ένα χρόνο αργότερα οι ίδιοι οπαδοί ζητούσαν το κεφάλι μου, άλλαξαν γρήγορα γνώμη.

Νομίζω ότι η πτυχή των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έγινε τόσο δυνατή και νομίζω ότι ήταν πολύ οργανωμένη από ανθρώπους που σκεφτόμουν τότε ότι εργάζονταν για μένα – εκ των υστέρων προσπαθούσαν να σαμποτάρουν την ιδιοκτησία, δεν είμαι θυμωμένος με τους οπαδούς, είμαι θυμωμένος με εκείνους τους ανθρώπους που οργάνωσαν τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Αισθανόμουν προδομένος.

Είχατε βάλει υπερβολικό χρέος στο σύλλογο;

Όχι πραγματικά. Αυτό ήταν περισσότερο ένα συναισθηματικό πρόβλημα με τους οπαδούς, όταν η προθεσμία του δανείου μας έληξε, οι δανειστές δεν θα μας άφηναν να το αναχρηματοδοτήσουμε. Είχαμε πολλές επιλογές αλλά μας φαινόταν σαφές ότι μας θέλανε έξω επειδή οι οπαδοί μας ήθελαν έξω. Μου κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια, γι ‘αυτό ήταν ένα ακριβό μάθημα. Αυτό το μέρος ήταν οδυνηρό, αλλά αυτό που με κόστισε πραγματικά ήταν η πιθανότητα που υπήρχε για το μέλλον. Αν κοιτάξετε την κεφαλαιοποίηση της Manchester United σήμερα, είναι πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτό οδηγείται από τις παγκόσμιες αγορές μέσων μαζικής ενημέρωσης και τη δύναμη της Premier League. Ήξερα ότι η Liverpool θα άξίζε 3 δισεκατομμύρια δολάρια, και ήταν πολλά χρήματα για να χάσω μισά απ’αυτά.

Προσπαθήσατε να διώξτε τον Gillett;

Ναι, ήξερα ότι ήταν λάθος μετά τους πρώτους μήνες. Συμφωνήσαμε να πάρει ο καθένας τον δρόμο του, αλλά κάθε φορά που προσπάθησα να πάρω τα χρήματα για να τον εξαγοράσω θα συνέβαινε κάτι και προσπαθούσε επίσης να κάνει αυτός το ίδιο με μένα, ήταν μια πολύ κακή συνεργασία. Ταξίδεψα σε όλη τη Μέση Ανατολή και μίλησα σε πολλούς ανθρώπους. Η Liverpool έχει τόσο μεγάλη υποστήριξη στη Μέση Ανατολή ειδικότερα και πολλές φορές σκέφτηκα ότι είχα έτοιμο έναν πολύ ισχυρό νέο συνεργάτη που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να εκτελέσουμε τα σχέδιά μας.

Είπατε νωρίτερα ότι αισθανθήκατε ότι κάνατε μερικά καλά πράγματα, τι ήταν αυτά;

Νομίζω ότι εκσυγχρονίσαμε τα πράγματα (συμπεριλαμβάνοντας) την προσέγγιση στην εμπορική πλευρά του συλλόγου και σχεδιάσαμε ένα φανταστικό γήπεδο που θα έπρεπε να είχε γίνει στο Stanley Park – αυτό ήταν θύμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, αλλά θα ήταν το καλύτερο γήπεδο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Τι σκέφτεστε όταν βλέπετε την Liverpool τώρα;

Τυχερός ο John Henry! Πήρε τελικά έναν καλό προπονητή.

Η συνέντευξη δόθηκε στο Sky Sports News.

Hicks και Gillet στην παρουσίασή τους στο Anfield.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com