Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τους Reds κόντρα στην Brighton

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τους Reds κόντρα στην Brighton

Ακόμη μια νίκη για την Liverpool στην Premier League! Οι Reds επικράτησαν με 2-1 της Brighton στο Anfield, ουσιαστικά με ένα καλό ημίχρονο, έφτασαν τους 40 βαθμούς και πλέον βρίσκονται στο +11 από Leicester και Manchester City!

Ο Virgil van Dijk σημείωσε και τα δύο γκολ των Πρωταθλητών Ευρώπης, που έμειναν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Alisson στο 76′.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Alex Oxlade-Chamberlain να διατηρεί την θέση του στην ενδεκάδα σε αγώνα Premier League και τον Mo Salah να επιστρέφει ξεκίνησαν οι Reds κόντρα στην Brighton. Η ομάδα του Klopp είχε και το πρώτο σουτ του αγώνα, αλλά έφυγε αρκετά ψηλά από τον Andrew Robertson στο 2′, ενώ το γύρισμα του Salah στο 12′ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Η μεγάλη στιγμή για την Liverpool ήρθε στο 16′ με τον Ryan να αποκρούει με δυσκολία το καλό δεξί σουτ του Firmino. Το σκορ τελικά άνοιξε για τους Reds δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Virgil van Dijk μετά από εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Trent Alexander-Arnold. Αμέσως μετά το γκολ, οι Πρωταθλητές Ευρώπης προσπάθησαν να διπλασιάσουν το προβάδισμα τους, αλλά ο Ryan σταμάτησε πρώτα τον Firmino και έπειτα τον Mane με εντυπωσιακές επεμβάσεις. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει κάτι ανάλογο και στην δεύτερη κεφαλιά του Virgil van Dijk στο 25′ που κατέληξε και αυτή στα δίχτυα, με τον Trent Alexander-Arnold να δίνει ξανά την ασίστ! Η άμυνα της Brighton δεν είχε δεχθεί ούτε ένα γκολ με κεφαλιά σε ολόκληρη την σεζόν και δέχθηκε δύο σε 7 λεπτά από τον Ολλανδό! Στο 36′ και στο 37′ ήταν η σειρά της Brighton να απειλήσει για πρώτη φορά στο παιχνίδι με ένα καλό σουτ του Proper, αλλά ο Alisson ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ και ένα λεπτό αργότερα ο Dunk έμεινε μόνος του στο κέντρο της άμυνας των Reds, αλλά το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό. Στο 45′ ήρθε η τελευταία στιγμή για τους Reds στο πρώτο μέρος με το πλασέ του Chamberlain να καταλήγει στην αγκαλιά του Ryan.

Β’ Ημίχρονο: Η πρώτη ευκαιρία της επανάληψης άνηκε στους Seagulls με την κεφαλιά του Dunk, που έφυγε λίγο έξω από την εστία του Alisson, όπως και η δεύτερη με τον Connolly να σουτάρει με το δεξί μετά από ωραίο κατέβασμα της μπάλας, αλλά τον Alisson να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Η Liverpool είχε κατεβάσει ρυθμούς στο δεύτερο μέρος, όμως βρήκε μια ευκαιρία με τον Chamberlain στο 65′ για το 3-0, με τον Dunk ωστόσο να προλαβαίνει να απομακρύνει σε κόρνερ τον κίνδυνο. Ούτε το αδύναμο σουτ του Mane ένα λεπτό αργότερα μπόρεσε να νικήσει τον Ryan. Ο Dunk έδιωξε σε κόρνερ και το δυνατό σουτ του Alexander-Arnold στο 67ο λεπτό. Στο 69′ ο Klopp πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στο ματς με τον Adam Lallana να αντικαθιστά τον Mo Salah. Στο 75′ πέρασε και ο Bobby Firmino εκτός με τον Divock Origi να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η Liverpool έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Alisson Becker, ο οποίος βρήκε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής. Ήταν μια σωστή απόφαση από τον Martin Atkinson. Αμέσως οι Reds προχώρησαν σε αλλαγή και θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Adrian, ενώ στον πάγκο πήγε ο Chamberlain. Ο Adrian δεν πρόλαβε καλά καλά όμως να μπει στο ματς και με το καλημέρα δέχθηκε γκολ από απευθείας χτύπημα φάουλ του Dunk στο 80′. Οι Seagulls πήραν περισσότερα μέτρα στο γήπεδο μετά την μείωση του σκορ και προσπαθούσαν να βρουν την ισοφάριση και μάλιστα βρήκαν ένα πολύ καλό σουτ με τον Mooy, αλλά ο Adrian είχε απάντηση με μια πολύ σπουδαία επέμβαση. Ο Ισπανός μπλόκαρε με δύο προσπάθειες και την κεφαλιά του Gross στο 89′. 

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στην Everton στο Anfield.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson (Αποβλήθηκε 77′); Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Oxlade-Chamberlain (Adrian 78′) Mane, Salah (Lallana 68′), Firmino (Origi 75′)

Έμειναν στον πάγκο: Gomez, Milner, Keita, Shaqiri.

Brighton: Ryan, Montoya (Alzate 68′), Webster, Dunk, Burn, Gross, Stephens, Propper, Bissouma (Trossard 68′), Mooy, Connolly (Maupay 76′).

Έμειναν στον πάγκο: Button, Duffy, Schelotto, Murray.

Ο Virgil van Dijk σημείωσε και τα δύο γκολ των Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com